fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 319 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم
فناوری

فناوری (6)

تهران- ایرنا- رییس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به آغاز تحقیق برای ساخت واکسن‌ کرونا در دانشگاه علوم پزشکی ایران، از تولید انبوه کیت‌های بومی تشخیص کرونا در آینده‌ بسیار نزدیک خبر داد.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، اسماعیل قادری‌فر رییس‌ مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری درباره عملکرد و حمایت‌های معاونت علمی با توجه به پیک همه‌گیری ویروس کرونا، گفت: معاونت علمی هم‌پا با سایر ارکان کشور برای مقابله مؤثر با ویروس کرونا از طریق حمایت از توسعه فناوری‌های مرتبط برنامه‌های خوبی را تدارک دیده است. 

وی افزود: یکی از بخش‌های مهم حمایت، تولید انواع کیت‌های تشخیصی بیماری کرونا است که خوشبختانه ستاد توسعه فناوری معاونت علمی سعی کرده در روزهای اخیر چند شرکت فناور و دانشجویانی که در این حوزه فعال هستند را شناسایی کند. 

تولید انبوه کیت‌های آزمایشگاهی بزودی آغاز می‌شود

رییس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: طبیعتاً چون این کیت‌ها نیاز به تاییدیه اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت دارند، همکاری و تعامل بسیار نزدیکی بین معاونت علمی و وزارت بهداشت صورت گرفته که کیت‌هایی که برخی از دوستان طرح‌های اولیه پیشنهادی خود را داده‌اند سریعا در ستاد زیست فناوری مورد بررسی قرار گیرد و مراحل تولید انبوه کیت‌ها بزودی شروع شود. 

 تولید روزانه ۲۰ هزار «ماسک نانویی» توسط شرکت‌ دانش‌بنیان ​

قادری‌فر درباره تولید انواع ماسک‌های نانویی گفت: ماسک نانویی یا فیلتردار یکی از حوزه‌های پرمصرف این روزهای کشور در شرایط خاص است. خوشبختانه یک شرکت دانش‌بنیان بسیار خوب که در سال‌های گذشته در حوزه تولید ماسک نانویی N۹۵ و N۹۹ با حمایت و کمک معاونت علمی فعالیت داشته توانسته ظرفیت تولید را به حداقل سه برابر افزایش دهد که تقریبا روزی ۲۰ هزار ماسک نانویی در این شرکت تولید می‌شود که بتوانند سریعا افزایش مقیاس دهند که بتوانیم بخشی از نیازهای کشور را فراهم کنیم. 

وی ادامه داد: معاونت علمی سعی کرده همه نوآوری‌ها و فناوری‌هایی که توسط محققین، دانشمندان ایرانی و شرکت‌های استارتاپی پیشنهاد می‌شود را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد تا بتوانیم در حوزه توسعه فناوری‌های مرتبط با ویروس کرونا به صورت جدی وارد شویم. 

 ساخت واکسن‌های MRNA علیه کرونا">ویروس کرونا در دانشگاه علوم پزشکی ایران

رییس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزود: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایران بحث ساخت واکسن‌های MRNA را علیه ویروس کرونا دارد که محققان در حال تحقیق و پژوهش هستند. 

قادری‌فر بیان داشت: وزارت بهداشت در کنار تلاش‌های همه جانبه‌ای که توسط کادر پزشکی، پرستاری و خانواده جامعه وزارت بهداشت برای مقابله با شیوع و درمان بیماران مبتلا انجام می‌دهند همکاری خوبی با معاونت علمی به عنوان توسعه دهنده فناوری‌های مرتبط با شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داده است. 

وی افزود: سعی می‌کنیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن بحث ارزیابی‌های فنی را انجام دهیم و اگر کسی مدعی ساخت کیت، دارو، واکسن یا حتی سایر اقلام مورد نیاز برای مقابله با بیماری کرونا هست را مورد حمایت جدی قرار دهیم تا ان‌شاءالله همپا با سایر ارگان‌های کشور با رویکرد و روحیه بالایی که مردم عزیزمان و اصحاب علم دارند، این بحران را با سربلندی طی کنیم. 

رییس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تمام شرکت‌هایی که در حال تولید ماسک، انواع شوینده ها، مواد ضدعفونی‌کننده‌ و لباس‌های مرتبط با اتاق‌های قرنطینه هستند با تمام توان و ظرفیت به صورت سه شیفته و شبانه‌روزی در حال فعالیت‌ هستند و معاونت علمی سعی می‌کند تمام حمایت‌های خود را برای توسعه فناوری‌های  این  حوزه به کار بگیرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در حال حاضر تلفن‌های هوشمند پرکاربردترین وسیله زندگی انسان‌ها محسوب می‌شوند، پرفروش‌ترین محصول بازار فناوری نیز تلفن‌های هوشمند هستند که موجب می‌شود این بازار هرهفته روز‌های پر جنب‌و‌جوش و شلوغی را طی کند. در این گزارش قصد داریم به صورت هفتگی، به آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند موجود در بازار به تاریخ ۱۷ فروردین ۹۸ نگاهی بیاندازیم.

در حال حاضر پس از گذشت از تعطیلات شرایط بازار آرام است و قیمت‌ها بدو تغییر مانده است، به تازگی سری گلکسی S10 وارد بازار ایران شده است که قیمت مدل‌های آن نسبت به هفته گذشته کاهش داشته، پرچمدار شیائومی با نام Mi9 و مدل‌های جدید سری گلکسی A نیز وارد به بازار عرضه شده‌اند.

شرکت سامسونگ

در حال حاضر مهم‌ترین مدل سامسونگ در بازار جهان سری پرچمدار گلکسی S10 محسوب می‌شود که نزدیک به سه هفته از عرضه آن می‌گذرد و طبق آمار اولیه برخلاف پرچمدار سال گذشته سامسونگ، فروش خوبی دارد. اما جدیدترین مدل‌های سامسونگ مربوط به سری پرچمدار گلکسی A است، در هفته‌های گذشته سه مدل گلکسی A50، A30  و A10 وارد بازار شده‌اند که قیمت مناسبی دارند.در ادامه آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند شرکت سامسونگ در بازار را مشاهده می‌کنید:

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

شرکت هوآوی

هرچند که پرچمداران جدید هوآوی معرفی شده‌اند اما هنوز زود است تا سری P30 را در بازار ببینیم. اما پرچمداران ۲۰۱۸ این شرکت یعنی سری میت 20 و مدل‌های باکیفیتی همچون نوا 4، آنر10، آنر 10 لایت و پی اسمارت در بازار موجود است که فروش بالایی دارند. در ادامه آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند شرکت هوآوی در بازار را مشاهده می‌کنید:

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

شرکت اپل

شرکت اپل همواره تمرکز خود را بر عرضه مدل‌های محدود اما باکیفیت گذاشته و این روند تا کنون جواب داده است. اپل شرکتی نیست که در طول سال ۱۰ مدل  یا بیشتر وارد بازار کند، هدف این شرکت بازار میان‌رده نیز نیست و تنها به دنبال عرضه و فروش مدل‌های بالارده و پرچمدار می‌گردد که در این راه بسیار موفق هم بوده است.  در ادامه آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند شرکت اپل در بازار را مشاهده می‌کنید:

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

شرکت شیائومی

مدل می ۹، پرچمدار شیائومی از مدل‌های جدید بازار ایران است که علی‌رغم مشخصات فنی عالی، قیمت بسیار مناسبی دارد، در حال حاضر شاید پرچمدار شیائومی ارزان‌ترین مدلی باشد که به پردازنده قدرتمند اسنپدراگون ۸۵۵ مجهز شده، این مدل همچنین از دوربین اصلی سه‌گانه و ۶ گیگابایت حافظه رم بهره می‌برد. در ادامه آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند شرکت شیائومی در بازار را مشاهده می‌کنید:

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

شرکت نوکیا

اگر به‌دنبال یک مدل میان‌رده با کیفیت هستید، تولیدات فعلی نوکیا می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای شما باشد. نوکیا در محصولات خود از پردازنده ساخت شرکت کوالکام استفاده می‌کند که نیازی به تعریف ندارد و کاملا شناخته شده هستند. از طرفی اختصاص مقدار حافظه مناسب،  نمایشگر بزرگ و دوربین با کیفیت نیز از دیگر ویژگی‌های مدل‌های فعلی نوکیا محسوب می‌شود. در ادامه آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند شرکت نوکیا در بازار را مشاهده می‌کنید:

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

شرکت ال‌جی

مدل‌های ۲۰۱۸ ال‌جی علی‌رغم محبوبیت جهانی در بازار ایران یافت نمی‌شود و در حال حاضر تنها مدل‌های ۲۰۱۷ و قبل‌تر این شرکت در تعداد محدود موجود است که همین مورد کار را برای خریداران سخت می‌کند، اما لازم به ذکر است که سه مدل V30،Q6  و G6 از این برند کیفیت بالایی دارند و به مشخصات خوبی مجهز شده‌اند که ارزش خرید این‌مدل‌ها را بالا می‌برد. در ادامه آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند شرکت ال‌جی در بازار را مشاهده می‌کنید:

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

شرکت وان‌پلاس

پرچمداران وان‌پلاس به عنوان یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین مدل‌های بازار شناخته می‌شوند. مدل وان‌پلاس ۶ به نمایشگر ۶.۲ اینچی، ۶ گیگابایت حافظه رم، پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ و دوربین دو‌گانه باکیفیت مجهز شده است، همچنین مدل ۶ تی از نمایشگر بزرگ‌تر، و باتری بهتر بره می‌برد که هر دو مدل علی‌رغم مشخصات خوب، قیمتی مناسب دارند و از مدل‌های پرفروش محسوب می‌شوند. در ادامه آخرین قیمت تلفن‌های هوشمند شرکت وان‌پلاس در بازار را مشاهده می‌کنید:

آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۷ فروردین) +جدول

گزارش از عبدالله مطیع


بیشتر بخوانید: آخرین قیمت تلفن همراه در بازار (بروزرسانی ۱۰ فروردین) +جدول

گشایش نمایشگاه ملی دستاورد‌های علمی و فناوری انقلاببه گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایشگاه ملی دستاورد‌های علمی و فناوری چهل ساله انقلاب اسلامی گشایش یافت. این نمایشگاه با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و پرویز کرمی دبیر کمیته کشوری علم و فناوری ستاد بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی افتتاح شد تا دستاورد‌های علمی و فناوری انقلاب اسلامی در معرض نمایش عموم قرار گیرد.

دستاورد‌های علمی  نمایشی از اقتدار ملی است

باغ موزه دفاع مقدس مکانی است که میزبان این دستاورد‌ها است، بازنمایی دستاورد‌های چهل ساله، نمایش اقتدار، توانمندی و کارآمدی جمهوری اسلامی ایران هدف کلی از برگزاری این نمایشگاه است. معرفی این دستاورد‌ها نمایشی از اقتدار ملی است تا اعتماد عمومی و اقتدار کشور ارتقاء یابد.

در این نمایشگاه محصولات ایران ساخت و‌های تک در حوزه‌های مختلف فناوری در معرض دید عموم قرار گرفته است. محصولاتی که با توانمندی و نوآوری‌های نیروی مستعد داخل طراحی و ساخته شده است. محصولاتی که تولید هر یک نشان از پیشرفت کشور در زمینه علمی دارد تا گام به گام در مسیر خودکفایی حرکت کنیم.

در این مراسم از خانواده چند تن از شهدای دفاع مقدس تقدیر و از تمبر چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ایلان ماسک مالک شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده موتور رپتور طراحی شده برای سفینه فضایی استارشیپ آماده بهره برداری و روشن شدن است تا فضانوردان را به کره ماه و سایر ستارگان دور دست برساند.
 
طراحان شرکت اسپیس ایکس برای نسل آینده فضاپیمای استارشیب گونه‌ای جدید از موتور رپتور فوق العاده قدرتمند طراحی کرده که می‌تواند سفینه فضایی را راهی ماموریت‌های طولانی مدت فضایی کند.
 

الون ماسک تصویری از موتور رپتور استارشیپ در صفحه توییتر خود منتشر و اعلام کرده است به زودی موتور را در محل ساخت در تگزاس آزمایش می‌کند.
 

ماسک افزون بر پروژه اعزام فضانورد به سیاره مریخ و مسکونی کردن آن، طرحی برای اعزام توریست به مدار کره ماه تا سال ۲۰۲۳ میلادی در دست اجرا دارد و حتی مسافرتوریستی خود یوساکو میزاوا (Yusaku Maezawa) را انتخاب کرده که میلیاردی ژاپنی است و هزینه‌ای کلان بابت بلیط خود پرداخت کرده هرچند که مبلغ اصلی آن اعلام نشده است.
 
به گفته ماسک، سفینه فضایی استارشیپ هفت موتور جدید دارد و جنس بدنه آن از فولاد ضد زنگ برای آزمایش‌های پرتاب و فرود در نظر گرفته شده است.
 

ماسک امیدوار است تا اواسط سال آینده میلادی نسخه سفینه فضایی اصلی که به دور مدارکره ماه بچرخد را آماده کند.

قرار است سفینه فضایی استارشیپ به وسیله موشک فوق العاده قدرتمند فالکون (BFR) به فضا پرتاب شود.

ماسک در نظر دارد تعداد موتور‌های رپتور به کار رفته در نسخه نهایی بیگ فالکون هوی را از ۳۱ عدد کاهش دهد.

هدف ماسک از اجرای این آزمایش‌ها فرستادن فضانورد انسانی به سیاره مریخ در سال‌های نه‌چندان دور و ایجاد پایگاهی برای زندگی انسان‌ها برسطح این سیاره است.
 

چندی پیش در ماه ژانویه سال جاری میلادی در اثر وزش باد‌های تند در تگزاس نمونه آزمایشی در حال ساخت سفینه استارشیپ واژگون شد و کارشناسان اعلام کردند به چندین هفته زمان برای بازسازی و تعمیر آسیب نیاز دارند.
 

کارشناسان اعلام کرده‌اند ماسک با توجه به بازه زمانی در نظر گرفته شده برای پرتاب سفینه به مدار کره ماه در سال ۲۰۲۳ در نظر دارد هر چه سریع‌تر کارساخت و آزمایش سفینه استارشیپ را به اتمام برساند.
 
منبع:Cnet

ه گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، میرکتولی رئیس دبیرخانه کمیته پدافند غیر عامل وزارت بهداشت در حاشیه برگزاری نشست علمی آموزشی کارشناسان پدافند غیر عامل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اظهار داشت: براساس دستورالعمل کمیته پدافند غیرعامل، وظایفی برای این کمیته در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تعریف شده است و با همکاری معاونت برنامه ریزی، راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت، برنامه عملیاتی کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و با همکاری حوزه بازرسی وزارت بهداشت، چک لیست‌های ارزیابی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بخش پدافند غیر عامل تهیه و تدوین شد.

لزوم اخذ تاییدیه پدافند غیر عامل در اجرای طرح‌های عمرانی حوزه سلامت

رئیس دبیرخانه کمیته پدافند غیر عامل وزارت بهداشت در ادامه بر لزوم اخذ تاییدیه پدافند غیر عامل به منظور اجرای طرح‌های عمرانی حوزه سلامت، تاکید کرد و گفت: برای مثال، بیمارستان‌هایی که در حال ساخت یا تجهیز هستند باید تاییدیه کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی خود را داشته و باید این بیمارستان ها، قابلیت پاسخگویی به تهدیدات موجود در منطقه را داشته باشند.

وی با اشاره به تشکیل تیم‌های واکنش سریع در کمیته پدافند غیر عامل دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: تاکنون تیم‌های بهداشت، درمان و آزمایشگاه جداگانه بودند و این تیم‌ها در کنار هم پاسخگوی تهدیدات خواهند بود.

میرکتولی در پایان تاکید کرد: باید بتوانیم با حداقل امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های موجود، مسائل و تهدیداتی مثل مسمومیت‌های گروهی، اپیدمی‌های خاص در دانشگاه‌هایی با موقعیت خاص را کنترل کرده و متناظر با عملکرد کمیته‌های پدافند غیر عامل در بیمارستان‌ها در حوزه پیش بیمارستانی، تیم‌هایی به منظور پاسخ به حوادث در این حوزه ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کارشناسان نوعی چاپگر در ابعاد کوچک برای افرادی که تمایل به ارسال پیام‌های تصویری دارند تولید کرده‌اند که می‌تواند با تلفن همراه ارتباط برقرار کند.
 
این چاپگر حرارتی با نام MemoBird برای کاربران مانند نوعی پیام رسان و چاپگر قابل حمل مورد استفاده قرار می‌گیرد و قیمت آن تنها ۵۹ دلار است.
 

چنانچه کاربر تمایل داشته باشد به اطرافیان و دوستان خود در هر کجای دنیا پیام کاغذی بفرستد به آسانی با باز کردن نرم افزار چاپگر روی تلفن همراه و وارد کردن داده شامل تصویر، متن یا حتی متن دستویس به وسیله قلم هوشمند روی تلفن همراه یا تبلت می‌تواند پیام خود را ارسال کند و کاربر دیگر با دارا بودن این چاپگر پیام تصویری مورد نیاز را چاپ کند.
 

از این وسیله همچنین می‌تواند مانند یک دستیار درخانه یا محل کار نیز استفاده کرد و به جای استفاده از برچسب‌های شامل لیست مواد خوراکی یا سایر اقلام مورد نیاز خانواده یا یادداشت مطالب و یادآوری‌ها از این وسیله برای چاپ تصویر یا پیام استفاده کرد.
 
کارشناسان سازنده چاپگر حرارتی MemoBird امیدوار هستند استقبالی خوب از محصول آن‌ها در سطح جهانی انجام شود.

منبع:Newatlas