fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 303 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم
استان

استان (25)

در استان اصفهان و با توجه به نزدیکی به کاشان، به نظر می‌آید که تعداد مبتلایان در کاشان هم با یک شیب تند صعودی رو به افزایش است.

سخنگوی وزارت بهداشت از افزایش صعودی کرونا ویروس در سه استان خبر داد و گفت: افزایش آمار در گلستان نشان می‌دهد که این استان در حال تبدیل شدن به کانون شیوع کووید ۱۹ است.

دکتر کیانوش جهانپور با اشاره به برخی شایعه‌پردازی‌ها و ارائه آمار و اطلاعات نادرست و ضد و نقیض از برخی شبکه‌های ماهواره‌ای و رسانه‌های معاند، ‌ گفت: آنچه که ما به عنوان آمار قطعی منتشر می‌کنیم، آخرین آماری است که بر اساس یافته‌های قطعی آزمایشگاهی حاصل شده است که ممکن است با یافته‌های بالینی اولیه متفاوت باشد؛ به‌طوری که گرچه آزمایش اولیه به همراه علائم، برای آغاز درمان کافی است، اما از نظر اپیدمیولوژیک و به لحاظ مدیریتی تا زمانیکه آزمایش‌های نهایی قطعی نشوند، این موارد را به عنوان مورد ابتلای قابل ارائه در آمار رسمی قلمداد نمی‌کنیم.

وی افزود: همچنین تعداد موارد مشکوک به کرونا بسیار بیش از چیزی است که در نتایج آزمایشگاهی به عنوان مبتلای قطعی به کووید ۱۹ مطرح می‌شودشاید حداکثر ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد مشکوک، با تشخیص آزمایشگاهی به عنوان مورد قطعی ابتلای به کووید ۱۹ محسوب شوند. در بسیاری از موارد ممکن است افراد به سندروم‌های حاد تنفسی و یا عفونت‌های تنفسی دیگری مبتلا شوند که با تابلوی مشکوک بستری شده و تحت مراقبت قرار می‌گیرند. حتی ممکن است وضعیت شدیدتری نسبت به برخی بیماران کووید ۱۹ هم داشته باشند، اما نهایتا یافته‌های آزمایشگاهی ما را به سمت تشخیص کووید ۱۹ این افراد نخواهد برد. بنابراین وقتی گزارش می‌شود که در یک بیمارستان ۵۰ یا ۱۰۰ نفر مشکوک به کرونا ویروس جدید بستری هستند، اما در یافته‌های آزمایشگاهی نهایتا ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه افزایش آمار در گلستان نشان می‌دهد که این استان در حال تبدیل شدن به کانون شیوع کووید ۱۹ است، گفت: به نظر می‌آید که افزایش مبتلایان را به صورت چشمگیری در گلستان شاهد هستیم. همچنین در استان اصفهان و با توجه به نزدیکی به کاشان، به نظر می‌آید که تعداد مبتلایان در کاشان هم با یک شیب تند صعودی رو به افزایش است. همچنین در استان مرکزی هم با توجه به نزدیکی به قم به نظر می‌آید که تعداد موارد مشکوک به بیماری کووید ۱۹ در حال افزایش است.

جهانپور با تاکیدبر لزوم خودمراقبتی و رعایت بهداشت از سوی مردم، گفت: در بسیاری از استان‌ها این حساسیت ایجاد شده است که از مردم سپاسگزاریم. در عین حال مجددا تاکید می‌کنیم که بحث خودمراقبتی، کاهش تردد و مراوادات، کاهش رفت‌وآمدها و سفرهای بین‌شهری و درون‌شهری و رعایت نکات بهداشتی را رعایت کنند. به‌ویژه افرادی که پا به سن گذاشته‌اند، مبتلایان به بیماری‌های خاص و مزمن مانند دیابت و… و حتی افرادی که داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، افرادی که تحت شیمی‌درمانی بوده و هستند حتما ملاحظات جدی‌تری داشته باشند.

وی تاکید کرد: افراد حتما در خانه‌ها بمانند. زیرا امن‌ترین مکان در برابر بیماری کووید ۱۹ خانه‌ها و شهرهای خودمان است. مردم ترددها را کاهش داده و به هیچ وجه در تجمعاتی اعم از مراسم ترحیم و… شرکت نکنند. در عین حال از رسانه‌ها هم تشکر می‌کنم که اطلاع‌رسانی و آموزش عمومی بی‌نظیری را در این حوزه انجام دادند.

منبع: ایسنا

اهواز- در حالی که قرار بود مراسم تشییع پیکر شهید قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس در ساعت هشت صبح آغاز شود ولی به دلیل ازدحام بیش از حد جمعیت پیکر مطهر این شهید والا مقام هنوز به میدان مولوی اهواز نرسیده است.

خوزستان مهد شهیدان هشت سال دفاع مقدس امروز به یاد آن دوران، شهیدی دیگر را بدرقه می کند؛ شهیدی که خود در آن دوران در خوزستان همرزمانش را بارها و بارها تا دروازه بهشت بدرقه کرد و امروز میهمان همرزمان شهیدش می باشد.امروز مردم قدردان و شهید پرور استان خوزستان به مانند همان دوران هشت ساله دفاع مقدس از زن و مرد پیر وجوان برای بدرقه فرمانده تمام قد در خیابانها ایستاده اند تا این گل پر پر شده را بر دستان خود تشییع کنند.

امروز خوزستان بار دیگر فضایی کربلایی به خود گرفته و کسی در خانه نمانده بلکه به احترام سردار دلها، به خیابانها آمده اند تا دین خود را به او ادا کنند و بگویند سردار ما نمی گذاریم سلاحت بر زمین بماند و تا نابودی کفر راهت را ادامه خواهیم داد. اهواز امروز نشان از یک روز عادی ندارد بلکه حال و هوایی عاشورایی دارد. فارس ، عرب ، بختیاری، شوشتری، دزفولی، بهبهانی ، عشایر ، کارمندان، دانشجویان، دانش آموزان و همه وهمه خود را به میدان مولوی اهواز رسانده تا در برابر فرمانده خود تعظیم نمایند.

خوزستان سراسر شور و عشق  امروز  نینوایی و حسینی است. همه بر سر و سینه می زنند.گریان هستند. نوحه سر می دهند و به عشق محبوبشان حاج قاسم آمده اند تا با او تجدید میثاق کنند. قلم در توصیف این همه شور و هیجان مردم قدرشناس خوزستانی در استقبال از یک مرد از جنس مردم ناتوان است. امروز مردم خوزستان فارغ از رنگهای سیاسی و جناحی  و بدور از قومیت‌ها یک‌بار دیگر مانند زمان دفاع مقدس متحد و منسجم در یک مراسم باشکوه حاضر شده اند. مردم خوزستان از روز گذشته که خبر تشییع پیکر مطهر سردار قاسم سلیمانی را شنیده اند در خیابان‌ها و در مسیر انتقال پیکرش مانده اند و بسیاری از افراد شب را در این مسیر سر کرده اند.

فرودگاه اهواز، بیمارستان نفت، خیابانهای ساحلی تا میدان مولوی از شب گذشته تا کنون شاهد حضور مردم قدردان و انقلابی خوزستان است که به عشق یک مرد فداکار که سایه داعش را از سر نظامشان دور کرد به این خیابانها آمده اند. امروز بار دیگر مردم خوزستان علی رغم همه مشکلات اقتصادی اعلام کردند که در زمینه ارزشها، شهدا ، انقلاب و نظام با کسی تعارف ندارند و اجازه نخواهند داد کسی به نظامشان چشم بد داشته باشد.

این مردم ولایی خوزستان نشان دادند که روحیه انقلابی  آنها همچنان زنده است و برای اعتلای نظام از جانشان دریغ نخواهند کرد.حتی معلولان وجانبازان هم امروز خود را به خیل عظیم جمعیت تشییع کننده سردار قاسم سلیمانی رسانده اند تا سهمی از این مشارکت را به خود اختصاص دهند.

مردم مهربان عرب خوزستان در رثای سردار بی ادعایشان یزله می کنند و با صدای بلند می گویند سردار تو دیروز در سیل به یاریمان آمدی و ما امروز در پاسداشت تو حاضر شدیم تا بگوییم محبتهایت را فراموش نخواهیم کرد.

دشمنان نظام با دیدن این صحنه ها رعشه بر اندامشان خواهد افتاد .مردم با حضورشان اعلام کردند که همه سلیمانی هستند و تفکرشان سلیمانی است و هیچ‌گاه در برابر ظلم وستم و تعدی آنان سرخم نخواهند کرد و در مقابل دشمنان خواهند ایستاد. باید به این صلابت مردم مقاوم خوزستان آفرین گفت که قدردان مجاهدتهای فرزندان خود هستند.

شهید قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران به همراه تعدادی از همرزمانش روز جمعه به دست بدترین و شرورترین جنایتکاران جهان یعنی آمریکاییها در حومه فرودگاه بغداد به شهادت رسید.

به مناسبت هفتمین روز درگذشت رزمنده جانباز شهید دکتر یوسفی فرزندشهید تقی یوسفی مراسمی صبح جمعه سوم آبانماه 98 در مسجد الحسین ع کاشان خ امیر کبیر با شکوه فراوان برگزار شد وقشرهای مختلف مردم با حضور دراین مجلس این ضایعه را به جامعه پزشکی وخانوادهاش تسلیت گفتند .

گفتنی است «عباس یوسفی» جانباز 70 درصد دوران دفاع مقدس از شهرستان کاشان استان اصفهان دعوت حق را لبیک گفت و به پدر و پدر بزرگ شهیدش پیوست.

بگزارش پایگاه خبری فجر کاشان به نقل ازخبرگزاری آریا، جانباز سرافراز 70 درصد «عباس یوسفی» پس از سال‌ها تحمل درد و رنج جانبازی، شنبه 27 مهر ماه سال 1398 همزمان با اربعین حسینی، در سن 54 سالگی به پدر و پدربزرگ شهیدش پیوست.

مراسم تشییع پیکر پاک این شهید والامقام امروز یک شنبه 28 مهر ماه از ناحیه مقاومت سپاه کاشان به سمت گلزار شهدای دارالسلام کاشان برگزار و به خاک سپرده شد.

بسیجی شهید دکتر عباس یوسفی فروردین ماه سال 1344 در کاشان متولد شد ودر8 فروردین 65 در جبهه شوش از ناحیه نخاع و اعصاب و روان به مقام جانبازی نائل و سرانجام شنبه 27 مهر ماه سال 1398 به فیض عظیم شهادت رسید. از این شهید والامقام دو دختر و یک پسر به یادگار مانده است .                                            

طنین لبیک یا حسین (ع) قالی‌شویان کاشان در کربلای ایران

کاشان- ایرنا- وارثان حماسه مشهداردهال کاشان روز جمعه با حضور در آستان مقدس امامزاده سلطانعلی بن محمد باقر (ع) و برگزاری آیین سنتی مذهبی قالی‌شویان بار دیگر فریاد لبیک یا حسین سر داده و برای حرکت در مسیر استمرار نهضت حضرت سید الشهدا (ع) پیمانی دوباره بستند.

ده‌ها نفر از عزاداران چوب به دست بار دیگر گردهم آمده‌اند تا با نواهای عاشورایی به واقعه ۲۷ جمادی الثانی سال ۱۱۶ هجری قمری در اردهال کاشان جانی دوباره ببخشند اما آنها تنها نیستند و جمعیت انبوهی از کهنسالان و خردسالان، مردان و زنان قالی مقدس را به عنوان نمادی از پیکر پاک مثله شده برادر حضرت امام جعفر صادق (ع) همراهی می‌کند.

صدها نفر از ارادتمندان و دلباختگان خاندان عصمت و طهارت نیز که بیشترشان یک روز پیش‌تر با هر وسیله‌ای حتی پای پیاده از نقاط دور و نزدیک با ذکر یا حسین (ع) بر لب و اشک شوق در چشم، خود را به آستان مقدس امامزاده سلطانعلی بن محمد باقر (ع) رسانده‌اند، هم‌نوا با مجاوران و سرسپردگان نهضت جد بزرگوارش آمده‌اند تا جملگی حدیث عشق بخوانند؛ اینجا مشهد اردهال، کربلای ایران است.

شمال استان اصفهان هم‌چون سایر نقاط ایران اسلامی برای سده‌ها میزبان آستان مقدس امامزادگان معصومی بوده که با نیت ترویج دین مبین اسلام، گوشه‌ای از این کهن دیار را به وجود مبارکشان مزین کردند اما نگینی به نام علی بن محمد باقر (ع) بیش از همه بر تارک تاریخ منطقه می‌درخشد.

علی بن محمد بن علی بن الحسین (ع)، مشهور به سلطانعلی، فرزند بلافصل پنجمین امام شیعیان و ام‌ولد بود که سال ۱۱۳ ه‍جری قمری با حکم حضرت امام محمد باقر (ع) و به درخواست دوست‌داران اهل بیت (ع) در چهل حصاران و فین برای ترویج و تبیین احکام دین مبین اسلام از مدینه منوره به منطقه اردهال، که امروزه از توابع بخش نیاسر کاشان به شمار می‌آید، هجرت کرد.

این امامزاده والامقام نزدیک سه سال در منطقه به هدایت مردم اشتغال داشت و در این مدت بسیاری از شیعیان را گرد خود جمع کرد اما سرانجام در سال ۱۱۶ ه‍.ق به همراه تعدادی از مریدان و اهالی منطقه، حدود ۵۵ سال پس از واقعه کربلا توسط نیروهای حکومت وقت در محلی به نام دربند ازناوه به شهادت رسید.

بر اساس برخی روایت‌ها جمعی از مردم روستای خاوه پیکر پاک ایشان را به سوی نهری در نزدیکی قتلگاه حمل کرده و پس از غسل در محل کنونی آستان مقدس به خاک سپردند.

اهالی فین هم با شنیدن این حادثه به خون‌خواهی برخاستند و پیاده و سواره با چوب و چماق، خود را به قتلگاه شهیدان اردهال رسانده و در نهایت از قاتلان (حارث ملقب به زرین‌کفش بارکرسفی، حاکم وقت منطقه و مامورانش) انتقام گرفتند.

به استناد روایتی دیگر زمانی که اهالی فین با پیکر خونین علی بن باقر (ع) در مشهد اردهال روبه‌رو شدند، بدن پاک ایشان را در یک تخته فرش پیچیده و با عزاداری پرشوری در کنار جوی شاهزاده حسین (ع) شست‌وشو داده و سپس تدفین کردند.

در گذشته به دلیل نبود رسانه‌های ارتباط جمعی، جهت مطلع کردن اهالی برای حضور در آیین قالی‌شویان، فردی خوش صدا را به بالای گلدسته‌های مسجد می‌فرستادند تا با صدایی بلند مردم را آگاه کند و از این رو یک هفته مانده به آیین اصلی، جمعه‌جار در نقاط مختلف از فین گرفته تا خاوه به اجرا درمی‌آید.

آیین سنتی مذهبی قالی‌شویان اما سالانه در دومین جمعه مهرماه به یاد شهادت امامزاده علی بن محمد باقر (ع) با شور و غوغایی وصف ناپذیر به میزبانی آستان مقدس ایشان در مشهد اردهال کاشان برگزار می‌شود.

کاروان پیاده‌روی وارثان حماسه شهید اردهال به رسم هر ساله روز پنجشنبه پس از اقامه نماز صبح از مسجد جامع فین حرکت کرده و در نهایت نزدیکی‌های غروب خورشید پس از طی مسیری ۴۰ کیلومتری وارد مشهد می‌شوند.

حدود ساعت هشت صبح روز جمعه اهالی فین چوب به دست از محل نهری که به جوی شاهزاده حسین معروف شده، به سوی بقعه متبرکه حرکت می‌کنند تا با تجمع در صحن‌ها به مداحی، سخنرانی و عزاداری بپردازند.

پس از پایان سوگواری یکی از ریش‌سفیدان فین کمک‌های نقدی و نذرهای جمع‌آوری شده را به عنوان هدیه به متولی یا سرپرست خادمان آستان می‌دهد و درخواست قالی ویژه را می‌کند.

قالی شناسنامه‌دار اهدایی مردم فین و خاوه در ابعاد ۲.۵*۳.۵ متر به طرح گلدانی جوشقان‌قالی مزین شده و نقشه آن مربوط به اواخر سده دهم هجری قمری همزمان با آغاز دوره صفویه است که سال ۱۳۹۶ به دست ۳۰۰ نفر از نو بافته شد.

سیاه‌پوشان چوب به دست این قالی را به عنوان نمادی از پیکر امامزاده شهید بر دوش گرفته و با شعارهای مذهبی آن را به سوی جوی شاهزاده حسین می‌برند که در فاصله نزدیک به ۸۰۰ متری آستان مقدس همچنان با وجود گذشت سده‌ها روان است.

پیشاپیش دسته هم شخصی از اهالی چهل حصاران که به صورت نمادین روی نیزه چوبی سر بریده امامزاده را حمل کرده و جانماز ترمه‌ای بر روی شانه راستش افکنده، سوار بر اسب حرکت می‌کند و گروهی از مردم خاوه با علمی مزین به پارچه‌های سبز در جلوی قالی عزاداری می‌کنند؛ فینی‌ها و دسته حاملان قالی نیز پیاپی چوب‌ها را در هوا تکان داده و با بانگ الله اکبر و حسین حسین گویان به دنبال علم راهی می‌شوند.

سپس در میان انبوه عزاداران چوب دستی‌ها را به آب جوی زده و به قالی می‌پاشند؛ سپس قالی را بر دوش گرفته و از گذرگاهی که به در شرقی بقعه می‌رسد، وارد صحن سردار یا فینی‌ها می‌شوند و چند دور قالی را در حیاط می‌چرخانند و در نهایت به ایوان بقعه برده و با آیین خاصی آن را به اهالی خاوه می‌دهند تا با همراهی خادمان به درون حرم حمل کنند.

سومین جمعه مهرماه نیز اهالی روستای نشلج کاشان در قالب آیینی سنتی مذهبی با اجرای شبیه‌خوانی و سینه‌زنی در آستان مقدس به سوگ شهادت امامزاده علی بن محمد باقر (ع) می‌نشینند که به جمعه نشلجی‌ها معروف شده است.

در کنار این آیین و گزارش‌هایی از درک برخی کرامت‌های این امامزاده توسط مردم عادی، سردابی واقع در زیر بقعه متبرکه جنبه‌های اسرارآمیزی به موضوع داده، از جمله اینکه گفته می‌شود: در سمت شرقی سرداب نزدیک به ۱۰۰ تابوت با اندازه‌ها و رنگ‌های گوناگون در سه ردیف روی یکدیگر گذاشته شده‌ که قسمتی از تخته‌های چند تابوت شکسته‌؛ درون هر تابوت پیکری در لباس زندگی، صورت باز و موهای ژولیده وجود دارد که با مختصر تماسی مانند پودر بر روی هم فرو می‌ریزد و در عقب سردابه هم زیر دارالحفاظ لوحه‌ای از سنگ نصب و روی آن نام سید رکن الدین مسعود و تاریخ ۹۵۴ را حجاری کردند.

به هر روی این بقعه متبرکه با وجود فراز و نشیب‌های تاریخی همواره در دوره‌های گوناگون میزبان ارادتمندان و دوستداران اهل بیت (ع) بوده و بسیاری آن را پس از آستان نورانی امام هشتم (ع) در مشهد مقدس، بارگاه حضرت معصومه (س) در قم، بقعه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در ری و شاه‌چراغ (ع) در شیراز، جزو زیارتگاه‌های واجب التعظیم ایران اسلامی می‌دانند.

قالی‌شویان مردم فین در مشهداردهال کاشان سال ۲۰۱۲ با شماره ۵۸۰ به عنوان یکی از میراث جهانی ناملموس ایران به ثبت یونسکو رسیده و تنها آیین سنتی مذهبی اسلامی است که بر اساس تاریخ هجری شمسی در کشور برگزار می‌شود.

این آیین سنتی مذهبی پیش‌تر نیز در سال ۱۳۸۹ با شماره ۱۵۰ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده بود.

به مناسبت تاسوعای حسینی مراسم سوگواری از سوی آیت الله نمازی درمسجد صادقیه این شهر باشکوه خاصی برگزار شد .

در این مراسم که علما وروحانیون وشخصیتهای سیاسی مذهبی شهر وقشرهای مختلف مردم حضور داشتند پس از مدیحه سرائی حجت الاسلام شیخ حمزه حیدری گفت: اسلام دینی است که برای همه شئون زندگی بشریت طرح و برنامه دارد و اگر به معارف اسلام عمل کنیم عاقبت به خیرخواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه اسلام را پیامبر اکرم (ص) آورد، اما قوام و دوام اسلام و حیات اسلام با خون امام حسین (ع) بیمه شد، افزود: ما چه بخواهیم و نخواهیم مدیون امام حسین ع هستیم و کوچکترین مسأله فقهی و اخلاقی و هر آنچه که از اسلام به ما رسیده است به واسطه خوت سید الشهدا است.   حجت الاسلام حیدری با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب که محرم و صفر است که اسلام را زنده نگهداشته است، افزود: ما هرآنچه را که از معارف دین خود داریم با مطالعه دریافت نکردیم بلکه از پای منبر‌های عزای امام حسین (ع) گرفته ایم.

استاد حوزه علمیه گفت: رزمندگان اسلام برای رفتن به جبهه‌های حق بر علیه باطل هیچ انگیزه‌ای به غیر از عشق به امام حسین (ع) نبود که سبب نشد جان خود را کف دست گرفته و در این راه به شهادت که آرزوی آن‌ها بود رسیدند. حجت الاسلام حیدری با اشاره به اینکه شیعه هرچه دارد از امام حسین (ع) و محرم و کربلا دارد، اظهار داشت: اگر امام حسین (ع) را از شیعه بگیرند شیعه حرفی برای گفتن ندارد و همه عزت و افتخار و اقتدار شیعه از امام حسین (ع) است.

وی به برخی شبهه افکنی در رابطه با عزاداری محرم که اینگونه القاء می‌کنند، محرم وقت بالیدن است نه وقت نالیدن، گفت: شیعه نه تنها در محرم بلکه در همه ماه‌های سال و یک عمر به امام حسین می‌بالد.

به گفته وی گریه بر امام حسین (ع) عمل صرف قلبی است و این در حالی است که همه اعمال برای ورود به قلب است، اما گریه برای امام حسین (ع) از قلب آغاز می‌شود.

حجت الاسلام حیدری با بیان اینکه از بالاترین مظاهر عبادات گریه برسید الشهدا است، افزود: ادخال سرور فی قلب مومن عبادت است آن هم شاد کردن مومن با یک عمل مشروع و معقول و این در حالی است که برخی هجمه می‌کنند باید دل مردم را شاد کرد، اما شما مخالف شادی مردم هستید.

وی ادامه داد: ادخال سرور فی قلب مومن به یک نحو معقول و مشروع است نه با اجرای کنسرت و پارتی و جمع‌های مختلط آن را تحت عنوان اسلام با شادی مخالف نیست منتسب به اهل بیت (ع) نکنید.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه ادخال سرور فی قلب مومن نه تنها عبادت است بلکه از بزرگترین عبادات است، افزود: شیخ جعفر شوشتری می‌گوید اگر با گره گشایی از کار مومن دل او شاد کنید در سرازیری قلب شبیه به صورت نورانی مجسم می‌شود و به فریاد انسان می‌رسد .

ودرپایان این مراسم نماز جماعت به امامت آیت الله نمازی نماینده ولی فقیه وامام جمعه کاشان برگزار شد .

        معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان کشور در این آیین اظهارداشت: دهه ۶۰ که کشور بیش از ۳۰ میلیون نفر جمعیت داشت، دارای ۴۰۰ مرکز تربیت معلم بود که در سال‌های گذشته به شدت کاهش یافته و امروز با جمعیت افزون‌بر ۸۰ میلیون نفری، ۹۸ مرکز یا پردیس فرهنگیان داریم.

علی‌باقر طاهری‌نیا افزود: اگر وضعیت کنونی را با دهه ۶۰ مقایسه کنیم، باید برای فرصت‌های از دست رفته غبطه بخوریم، زیرا این خطای راهبردی مدیریتی بود که نسل‌ها تاوان آن را خواهند داد.

وی با اشاره به بازنشستگی سالانه بیش از ۶۰ هزار معلم در کشور بیان کرد: باید فکری اساسی برای تربیت و پرورش نیروهای جدید آموزش و پرورش داشته باشیم تا این بحران بازنشستگی را پشت سر بگذاریم.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به سیاست جدید ریاست این مجموعه مبنی‌بر افزایش سهمیه دانشجو معلمان گفت: ۲ سال گذشته جهش خوبی در تعداد جذب دانشجو معلمان داشتیم که همچنان این سیاست ادامه دارد.

وی اضافه کرد: دانشگاه فرهنگیان تاریخ انقضا ندارد زیرا جامعه همواره نیازمند معلمان فرهیخته است و راه‌اندازی واحد آران‌وبیدگل نیز در همین راستا صورت می‌گیرد که ارزش افزوده فرهنگی بالایی برای این شهرستان به همراه خواهد داشت.

فرماندار آران‌وبیدگل هم در ادامه توسعه پایدار این شهرستان را در گرو توسعه دانشگاه‌ها و کمک دانشگاهیان امکان‌پذیر دانست و گفت: هم‌اکنون ۲ هزار و ۷۰۰ دانشگاه در کشور داریم که میانگین دسترسی دانشجویان ایرانی به امکانات آموزشی را نسبت به سایر کشورها ۲ برابر افزایش داده است که جزو دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

اسماعیل بایبوردی با اشاره به نقش مهم دانشگاه فرهنگیان در پیشرفت این شهرستان تاکید کرد: با وجود تربیت معلمان نوآور و فرهیخته، جامعه‌ای شکوفا خواهیم داشت که توسعه پایدار منطقه را رقم خواهد زد.

نماینده مردم شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین تشریح کرد: از مهرماه سال ۹۹  کد این دانشگاه در دفترچه انتخاب رشته کنکور درج شده، پذیرش دانشگاه فرهنگیان از بین پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی (ماده ۲۸) بوده و کلاس‌ها زیر نظر پردیس استان اصفهان برگزار خواهد شد.

سیدجواد ساداتی‌نژاد با اشاره به کمبود ۶۰۰ هزار معلم بر اساس افق ۱۴۰۴ در کشور یادآور شد: استان اصفهان نیز ۶ هزار معلم کم دارد که با جذب بازنشسته‌ها، سرباز معلم‌ها و خرید خدمات تامین کمبودها تا حدودی جبران شده است.

وی تصریح کرد: کمبودها به این دلیل است که دانشگاه فرهنگیان ۶ سال از ظرفیت خود چندان استفاده نکرد که امید می‌رود در دوره جدید با رویکردی جهادی، شاهد جهش بالای جذب دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان کشور باشیم.

محسن صانعی نیز در ادامه به عنوان رییس دانشگاه فرهنگیان (واحد پسران) آران‌وبیدگل معرفی شد.

شهرستان ۱۰۳ هزار نفری آران‌وبیدگل با برخورداری از ۱۲۵ واحد آموزشی و جمعیت دانش آموزی ۲۰ هزار نفری، در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.

در این مراسم نمایندگانی ازدفتر آیا ت عظام , حضرات آیات امامت , یثربی , علما وروحانیون کاشان وشهرهای اطراف , فرماندار , نماینده مردم کاشان وآران وبیدگل ودیگر قشرهای مختلف مردم حضور داشتند پس از مدیحه سرائی مداحان اهلبیت س حجت الاسلام سید رضا حسینی در سخنانی از مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا محمدمدنی به عنوان شخصیتی مجاهد و وارسته یاد کرد و گفت: این عالم ربانی در زمان ستم شاهی طاغوت سنگر تعلیم و تربیت دینی جوانان و نوجوانان را نه به عنوان یک شغل و درآمد بلکه با یک هدف والا و ارزشمندانتخاب کرد.

وی افزود: مرحوم مدنی برای روشنگری جوانان در مسجد کارهای نوین فرهنگی از جمله گروه های سرود و نمایش را راه اندازی که در زمان خودش بی نظیر بود چون از طریق هنر نوجوانان و جوانان را با اعتقادات، احکام و معارف دینی آشنا می کرد .

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: آیت الله زاده مدنی با وجودی که طلبه جوانی بیش نبود، همواره دغدغه تربیت دینی نسل جوان جامعه را داشت و با کمک و حمایت بی دریغ پدرش این اقدامهای فرهنگی را برای تبیین و تبلیغ دین اسلام انجام می داد .

وی ایجاد مجموعه مدرسه و کتابخانه به عنوان پایگاهی برای تبلیغ دین اسلام برای جوانان و نوجوانان را از جمله اقدام های بیت مرحوم آیت الله مدنی برشمرد و گفت: مدرسه میانچال و مسجد آیت الله العظمی مدنی در سال های 54، 55، 56 و 57 پایگاه انقلاب اسلامی در کاشان مورد توجه جوانان بود به گونه ای که حرکتها، راهپیمایی ها و تظاهرات از آنجا شروع می شد.

او همچنین یادآور شد: بیت آیت الله مدنی برای شهادت آیت الله غفاری در همین مسجد, آئین ترحیم برگزار کرد که مدتها گرفتار ماموران ساواک بود

حجت الاسلام سید رضا حسینی با تاکید براینکه مرحوم مدنی در دوران جوانی حقیقا یک طلبه ولایی و انقلابی بود، تصریح کرد: وجه تمایز این عالم مجاهد با دیگران این بود که اهل تظاهر، خودنمایی و ریا نبود .

وی ساخت پارک بزرگ آیت الله مدنی را از جمله دیگر اقدامات این بیت برشمرد و گفت: پس از گذشت ربع قرن از ارتحال آیت الله العظمی مدنی، حجت الاسلام حاج محمد مدنی هنوز چراغ خانه مرجعیت را روشن نگهداشته است .

استاد حوزه علمیه همچنین پایه گذاری یک موسسه تحقیقاتی بسیار بزرگ با 90 درصد پیشرفت فیزیکی را از دیگر فعالیت های ارزنده حجت الاسلام حاج محمدمدنی بیان و تاکید کرد: این عالم جلیل القدر در عصر خلوتی و غربت دین و بی رونقی مجالس مذهبی برای روشن گری جوانان کمر همت بست و در این راه کارهای هوشمندانه، ماندگار و اثربخشی را از خود به یادگار گذاشتند .

به گفته وی در بیت هرکدام از مراجع عظام یک عنصر امین، صالح، وارسته، شایسته و صادق وجود دارد که مرحوم آیت الله زاده از جمله این افراد بود که سلامتی نیم قرن گذشته بیت آیت لله العظمی مدنی را تضمین کرد .

حجت الاسلام سید رضا حسینی در بخش دیگری از سخنانش کار تبلیغ دین را با عظمت و بسیار مهم دانست و گفت: تبلیغ دین کاری هنرمندانه، باظرافت، تخصصی و در عین حال پرخطر، سنگین و پر مسئولیت است که هر کسی نمی تواند مبلغ دین باشد چون گاهی کار تبلیغ دین مانند زمان طاغوت جرم محسوب می شود و خطرات، جانی و مالی نیز به همراه دارد .

وی با تاکید بر علم و دانش اندوزی، بیان کرد: قرآن تمام انسانها را با هم برابر دانسته مگر دو گروه از آنها را ، کسانی که اهل تقوا، مومن و با ایمان هستند و کسانی که دارای علم و دانشمند هستند .

این استاد دانشگاه علم را فضیلت و برتری هر انسانی برشمرد و افزود: در بعد اهمیت علم همین بس که حضرت محمد (ص) به ابوذر فرمودند همنشینی با اهل علم نزد خداوند متعال برتر از شرکت در تشیع پیکر پاک یک هزار شهید است .

به گفته وی حضرت رسول اکرم ص در حدیث دیگری نیز فرموده است درک ساعتی از محضر علم افضل تر از هزار ختم قرآن است .

وی اظهار کرد: متاسفانه امروز در جامعه به علت جوسازی های فراوانی که علیه چهره های مراجع و بزرگان دین می شود، ذهنیت مردم نسبت به این ستارگان درخشان علمی خراب شده است .

حجت الاسلام حسینی افزود: در جامعه امروزی اگر یک فرد روحانی در جایی خطا کرد آنقدرآن را بزرگ نمایی می کنند که ذهنیت مردم نسبت به علما و مراجع خراب شود واگر ذهنیت مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان نسبت به مرجعیت عظام، علما و روحانیان و امام جماعت خراب شود، در اعتقادات دینی و مذهبی او تاثیر می گذارد چون علما نماد و مظهر دین در اسلام هستند.

وی تاکید کرد: دشمن تضعیف ولایت فقیه و این جایگاه مهم را با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی بین جوانان و نوجوانان تشدید کرده است در حالی امام راحل فرمودند که اسلام را ولایت فقیه پایدار نگه داشته است .

استاد دانشگاه وپژوهشگر مسائل فرهنگی وراهبردی با بیان اینکه تضعیف و تخریب ولایت فقیه دست ساخته دشمن است، گفت: باید با بصیرت افزایی به خصوص نوجوانان و جوانان را از تلاش پیاده نظام های دشمن در داخل کشور نیز برای جلوگیری از تخریب چهره های علما جلوگیری کنیم .

وی تصریح کرد: دشمن امروز برای تضعیف و تخریب اعتقادات جامعه شیعه به اهل بیت (ع) و به خصوص سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) و مقوله ایثار و شهادت حمله می کند .

در مراسم هفتمین روز در گذشت استاداخلاق حوزه علمیه آیت الله مدنی کاشانی وامام جمعه کاشان , امام جمعه آران وبیدگل ,ونمایندگانی ازدفتر آیا ت عظام , حضرات آیات امامت , یثربی , علما وروحانیون کاشان وشهرهای اطراف , فرماندار , نماینده مردم کاشان وآران وبیدگل واساتید حوزه ودانشگاه بازایان واصناف دیگر قشرهای مختلف مردم حضور داشتند .

                                                                               فیلم عکس وصدا دارد

+تصاویر

جدیدترین اخبار مربوط به سیل در برخی استانها را در این بسته مشاهده ‎کنید.

به گزارش گروه استان‎های باشگاه خبرنگاران جوان، بارش‎های سیل آسای باران طی چند روز اخیر در مناطق مختلف کشور موجب سیلابی شدن برخی از استان ها و اختلال در زندگی مردم شده است.

۱۰:۴۵ حداکثر توان را در خدمت به مردم سیل‌زده به کار می‌گیریم

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح کشور گفت: تلاش می‌کنیم که با حداکثر توان در خدمت مردم سیل‌زده باشیم و از مشکلات و آلام مردم بکاهیم.

۱۰:۴۴ / ۳۸ میلیارد خسارت بارندگی به بنا‌های تاریخی همدان

معاون میراث فرهنگی همدان گفت: طی بارندگی‌های اخیر ۳۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به بنا‌های تاریخی همدان خسارت وارد شد.

۱۰:۴۳ اعلام اولیه میزان خسارت سیل / بازگشت دوره ۱۰۰ و ۲۰۰ ساله رودخانه‌های قزوین

جانشین ستاد مدیریت بحران استان قزوین میزان اولیه خسارت وارده به بخش مختلف استان بر اثر و بارندگی اخیر را ۱۴۶ میلیارد تومان اعلام کرد.

۱۰:۴۰ لزوم تخلیه شهر رفیع و ۱۷ روستای شهرستان هویزه

فرماندار شهرستان هویزه، تخلیه شهر رفیع و ۱۷ روستای بخش نیسان در پی سیلاب رودخانه کرخه را الزامی دانست.

۱۰:۳۹ رانش زمین و تخریب پل دهستان موگویی در کوهرنک

فرماندار کوهرنگ از رانش زمین و تخریب پل در دهستان موگویی این شهرستان خبر داد.

حضور جهادی بسیجیان اشترینان در پلدختر

آخرین اخبار از مناطق سیل‌زده شنبه ۱۷ فروردین ماه/ دستور تخلیه ۶ شهر خوزستان صادر شد +تصاویر

۱۰:۲۸ حال روستا‌های بخش شاوور شوش وخیم است+تصاویر

افزایش بی سابقه دبی رودخانه‌های کارون، دز و کرخه سبب جاری شدن سیلاب در روستا‌های خوزستان شده است.

۱۰:۲۵ بیماران مناطق سیلزده با ارائه کدملی رایگان درمان می‌شوند

معاون بیمه و خدمات سلامت، سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیماران مناطق سیلزده با ارائه کد ملی رایگان در مراکز درمانی تحت درمان قرار می‌گیرند.

۱۰:۱۸ ارسال محموله‌های مواد غذایی از اندیمشک به پلدختر

فرماندار شهرستان اندیمشک از ارسال ده‌ها محموله مواد غذایی از این شهرستان برای مردم سیل زده پلدختر خبر داد.

۱۰:۱۶ ارسال هشتمین کاروان کمک‌های هلال احمر اردبیل به مناطق سیل زده کشور

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل از اعزام هشتمین کاروان کمک‌های جمعیت هلال احمر استان اردبیل به مناطق سیل زده لرستان خبر داد.

۱۰:۱۶ خسارت سیلاب اخیر به تاسیسات آب ۱۶۱ روستای استان کرمانشاه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه از خسارت سیلاب اخیر به تاسیسات آب ۱۶۱ روستای استان خبر داد و گفت:: آب هشت روستای آسیب دیده هنوز قطع است.

تصویری از اهالی گوریه در حال تخلیه شهر

آخرین اخبار از مناطق سیل‌زده شنبه ۱۷ فروردین ماه/ دستور تخلیه ۶ شهر خوزستان صادر شد +تصاویر

۱۰:۱۳ گروه‌های گشت و بازرسی در پایاب سد گاوشان مستقر می‌شوند

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: در راستای اطلاع‌رسانی و هشدار به مردم پایاب سد گاوشان، گروه‌های گشت و بازرسی در پایاب سد گاوشان مستقر می‌شوند.

۱۰:۱۳ فعالیت ۱۴۸ تیم عملیات هلال احمر در سیل همدان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان همدان گفت: ۱۴۸ تیم عملیات هلال احمر از ۱۱ تا ۱۶ فروردین ماه در همدان فعالیت داشتند.

۱۰:۰۶ خسارات ناشی از سیل ناچیز بود/ ۹۰ تیم امدادی طی ۱۶ روز آماده باش کامل بودند

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌جنوبی گفت: با توجه به حجم بارندگی، خسارت ناشی از سیل در حد ناچیز بوده است.

۱۰:۰۵ ارسال سومین محموله امدادی آذربایجان غربی به گلستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی گفت:۶ تن محموله کمک‌های مردمی به مناطق سیل زده گلستان ارسال شد.

آخرین اخبار از مناطق سیل‌زده شنبه ۱۷ فروردین ماه/ دستور تخلیه ۶ شهر خوزستان صادر شد +تصاویر

۹:۵۶ سیل ۱۳۰۰ میلیارد ریال به راه‌های کهگیلویه و بویراحمد خسارت زد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: سیلاب‌های اخیر و رانش و ریزش کوه یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به جاده‌های این استان خسارت وارد کرد.

۹:۵۵  چهار ساختمان روستایی در سروآباد تخریب شد

بخشدار مرکزی سروآباد از تخریب چهار باب ساختمان روستایی براثر بارش باران های اخیردر روستای تفین خبرداد و گفت:ساکنان این روستا باید مکان زندگی خود را تخلیه کنند.

۹:۵۳  وصل شدن آب آشامیدنی هزار و ۶۰۰ خانوار روستایی بخش دیلمان

آب آشامیدنی هزار و ۶۰۰ خانوارِ روستایی که به علت جاری شدن سیلاب قطع شده بود وصل شد.

۹:۵۲ خوزستان، مقصد محموله‌های کمکی ۱۱ استان کشور

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از ورود ۱۱ محموله کمکی سایر استان‌های کشور به خوزستان خبر داد.

۹:۴۹ اعزام ۱۷ دستگاه ماشین آلات سنگین و سبک و ۲۵ نفر نیروی انسانی ماهر برای کمک رسانی به مناطق سیل زده

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی از اعزام ۱۷ دستگاه ماشین آلات سنگین و سبک و ۲۵ نفر نیروی انسانی ماهر برای کمک رسانی به مناطق سیل زده دلفان نورآباد خبر داد.

۹:۴۱ پشتیبانی مناطق سیل‌زده الیگودرز بر عهده استان اصفهان

مسؤول قرارگاه پیشرفت، عمران و آبادانی سپاه صاحب‌الزمان استان اصفهان گفت: مسؤولیت پشتیبانی شهرستان الیگودرز به سپاه صاحب‌الزمان استان اصفهان سپرده شده است.

۹:۳۶ ارسال کمک‌های مردمی به مناطق سیل زده

فرمانده سپاه اندیمشک از ارسال کمک‌های بسیج اندیمشک به مناطق سیل زده کشور خبر داد.

آخرین اخبار از مناطق سیل‌زده شنبه ۱۷ فروردین ماه/ دستور تخلیه ۶ شهر خوزستان صادر شد +تصاویر

۹:۲۹ مؤسسات و خانه‌های قرآنی کردستان به یاری سیل‌زدگان می‌روند

رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی تبلیغات اسلامی کردستان گفت: موسسات و خانه‌های قرآنی آماده دریافت کمک‌های مردم کردستان برای سیل‌زدگان هستند.

۹:۲۸ برآورد بیش از ۸۳ میلیارد خسارت سیلاب در کرمان

مدیر کل دفتر بحران استانداری کرمان گفت: از ابتدای فروردین تا ۱۵ فروردین ۸۳ میلیارد و ۷۲۹ میلیون تومان خسارت سیلاب به بخش‌های مختلف استان کرمان وارد شده است.

۹:۲۴ تعطیلی مدارس شهر خرم آباد در روز یکشنبه

به دستور استاندار لرستان در ستاد مدیریت بحران استان، مدارس شهر خرم‌آباد فردا یکشنبه هم تعطیل هستند.

۹:۲۴ پیش‌بینی جبران خسارت‌های ناشی از سیل در قانون

نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی گفت: محل اعتبار مالی برای جبران خسارت‌های ناشی از حوادث غیر مترقبه مانند سیل از قبل در قانون پیش‌بینی شده است.

۹:۱۷ کاهش خروجی سد دز به ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه

مدیرعامل سد و نیروگاه دز از کاهش دبی خروجی سد دز به ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه خبر داد.

۹:۱۷ استقرار ۲۴ ساعته نیرو‌های جهادی سپاه خرمشهر در روستا‌های غرب کارون

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج خرمشهر گفت: نیرو‌های جهادی سپاه خرمشهر به صورت ۲۴ ساعته در روستا‌های غرب کارون استقرار یافتند.

۹:۰۸ کمک به سیل زدگان با ارایه شناسنامه صورت می‌گیرد

استاندار لرستان گفت: هر نوع کمک به سیل زدگان استان از روز شنبه براساس شناسنامه صادره افراد انجام می‌شود.

تلاش شبانه برای ایجاد سیل بند و جلوگیری از ورود آب در منطقه زرگان اهواز

آخرین اخبار از مناطق سیل‌زده شنبه ۱۷ فروردین ماه +تصاویر

۸:۵۹ خسارت سیلاب به هزار و ۴۵۶ منزل مسکونی در استان قزوین

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین گفت: سیلاب هفته گذشته به هزار و ۴۵۶ منزل مسکونی در استان بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت زد.

۸:۵۹ بازگشایی مدارس مناطق سیل زده گنبدکاووس

مدیر کل آموزش و پرورش گلستان از بازگشایی مدارس مناطق سیل زده این شهرستان خبرداد.

۸:۴۹ اعزام ۴ تیم کارشناسی از استان مرکزی برای ارزیابی خسارات سیل لرستان

به منظور ارزیابی خسارات سیل ۴ تیم کارشناسی بنیاد مسکن استان مرکزی به لرستان اعزام شدند.

۸:۴۱ وضعیت سد گاوشان در ثبات کامل است

مدیر عامل شرکت اب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت : وضعیت سد در ثبات کامل است.

۸:۳۴ اعزام ۶۰ جهادگر قزوینی به مناطق سیل زده گلستان

۶۰ جهادگر قزوینی در قالب ۶ گروه برای کمک به مردم سیل زده به استان گلستان اعزام شدند.

۸:۳۰ دستور تخلیه ۶ شهر خوزستان صادر شد

در پی افزایش رهاسازی آب از سد کرخه، دستور تخلیه فوری شهر‌های سوسنگرد، بستان، حمیدیه، کوت سیدنعیم، رفیع و ابوحمیظه در استان خوزستان صادر شد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه" اساس نابسامانی‌ها و مشکلات ما، از سوی بدخواهان، از بیرون مرز ایران وارد سرزمین ما شده است"، اظهارداشت: امروز میدان نبردی است که آحاد مردم در این میدان باید حضور داشته باشند و غیبت حتی یک نفر هم می‌تواند خسارت بار باشد.

رئیس جمهور سال جدید را  سال مهار تورم، متعادل کردن قیمت ارز و سال دوستی بیشتر با همه همسایگان برشمرد و تصریح کرد: دولت برنامه‌های جدید خودش را در اوایل سال نو اعلام خواهد کرد.

متن کامل پیام نوروزی دکتر روحانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

 الحمد لله والصلاة على رسول الله وعلى آله وصحبه

السلام علیک یا امین الله فی ارضه و حجته علی عباده السلام علیک یا امیرالمؤمنین

 با سلام، درود، تحیت و شادباش به مردم فهیم سراسر کشور، ایرانیان خارج از کشور و همه ملت‌های همسایه‌ای که نوروز را گرامی می‌دارند؛ به‌ویژه به خانواده‌های عزیز شهدا، جانبازان عزیز و آزادگان و آنهایی که در این لحظه به جای اینکه کنار خانواده خود باشند، محل خدمت خود به کشور را -که در واقع آنجا عبادتگاه خواهد بود- انتخاب کرده‌اند.

نوروز به معنای سرسبزی، طراوت و بازگشت از روزهای سخت زمستان و ورود به فضای بهار و اعتدال است. نوروز بازگشت به اخلاق و فضیلت، صله ارحام، دیدار با یکدیگر، دور کردن کینه از دل‌ها و محبت و عشق به یک‌دیگر است؛ یاری مستمندان و پایان دادن به اختلافات بین برادران دینی و همچنین اقوام و خویشاوندان.

سال ۱۳۹۸، آغازش با نام امیرالمؤمنین(ع) و ایام ولادت آن بزرگوار، و پایانش نیز با ولادت آن حضرت قرین خواهد بود. امیرالمؤمنین نماد بزرگ حقیقت، عدالت، حریّت و رادمردی بود. او دستِ نوازش به سر یتیمان می‌کشید و یاور همه افرادِ نیازمندِ جامعه بود. زندگی او، درس و راهی است که مولای بزرگ ما به ما می‌آموزد و امیدوارم همه ما در این سال امیرالمؤمنین(ع) راه و مسیر و سیره او را بیش از گذشته پاس بداریم، و اجرا و عمل کنیم.

معمولا در آغاز سال و نوروز یادی می‌شود از فهرست کامیابی‌های سال گذشته و ناکامی‌ها و مشکلاتی که مردم با آن مواجه بودند.

سال گذشته، سال پیروزی بر تروریسم، سال پیروزی ملت ایران در مجامع بین المللی و در دادگاه بین‌المللی، سال ایستادگی ملت ایران و حماسه‌های باشکوهی چون ۲۲ بهمن و سال صبر، مقاومت و ایستادگی ملت بود.

در عین حال از لحاظ معیشت، مردم با سختی‌های فراوانی مواجه بودند و همه تلاش دولت و کارگزاران نظام، کاهش این سختی‌ها و مشکلات بوده است.

ایران‌ستیزان فکر می‌کردند ۱۳ آبان، روزی است که به همه اهداف خود می‌رسند، و ۲۲ بهمن را در ایران جشن پیروزی خود می‌گیرند. اما همه این روزها، روزهای ناکامی دشمن و پیروزی ملت شریف و بزرگ این سرزمین ما بود.

نکته‌ای که در این آغاز سال می‌خواهم خدمت شما اشاره کنم، اینکه همه ما باید دقیق شویم که ریشه مشکلات و نابسامانی‌ها از کجاست؟

اصل را فرع کردن و فرع را اصل کردن، بزرگترین اشتباه راهبردی در زندگی است.

اساس نابسامانی‌ها و مشکلات ما، از سوی بدخواهان، از بیرون مرز ایران وارد سرزمین ما شده است. البته مشکلات ساختاری که مربوط به سالیان گذشته است، حتی سال‌های قبل از انقلاب، آن نیز تأثیرگذار خواهد بود. در سختی‌ها برای معیشت مردم، ضعف مدیریت هم در مواردی می‌تواند به افزایش این مشکل کمک کند؛ اما اصل را از یاد نبریم.

در میدان جنگ و نبرد، اگر دشمن را ندانیم کجاست و آتشی که می‌خواهیم بر سر دشمن بریزیم، بی‌هدف به‌کار ببریم؛ زمانی که دشمن روبروی ماست، اگر به راست یا چپ حمله کنیم، درحقیقت به نیروهای خودمان تلفات وارد کرده‌ایم.

همه ما باید احساس مسئولیت کنیم. این مسئولیت را به گردن این و یا آن نیندازیم. ما در یک شرایطی هستیم که باید بار مسئولیت را بین خود تقسیم کنیم. دولت، قوای دیگر، نیروهای مسلح، دانشگاه‌ها، فرهیختگان، کشاورزان، کارگران، تولیدکنندگان، کسبه و همه اقشار مردم، همه در برابر این شرایط و این مشکلات باید احساس مسئولیت کنیم.

این دوره، دوره جنگ نظامی نیست که بر گروهی واجب کفایی باشد؛ ارتش و سپاه و بسیج در میدان نبرد باشند و ما در پشت جبهه کمک کنیم؛ امروز میدان نبردی است که آحاد مردم در این میدان باید حضور داشته باشند؛ غیبت حتی یک نفر هم می‌تواند خسارت بار باشد.

آنچه دشمن می‌خواهد اینکه در برابر این مشکلات، ما رو در روی هم بایستیم، بین ما شکاف و تفرقه ایجاد کند و از آنچه عامل اصلی نابسامانی است، غافل شویم.

ممکن است کسی بپرسد که این تحریم‌ها و مشکلات تا کی ادامه دارد؟ من می‌خواهم به عرض ملت ایران برسانم که مشکلات از بدخواهان و عهدشکنان و از تازه به قدرت رسیدگان در واشنگتن آغاز شد، اما پایانش دست ماست. هر مقدار اتحاد ما بیشتر شود و دشمن بفهمد در این تحریم، ملت ما منسجم‌تر خواهد شد، زودتر به یأس و پشیمانی می‌رسد. هر مقدار دشمنان ما ببینند که ما در شرایط تحریم، تهدید را تبدیل به فرصت کردیم، اصلاحات ساختاری را انجام دادیم، ساعات کار و دقت کارمان را افزایش دادیم، شرکت‌های دانش‌بنیان را توسعه دادیم و تولیدمان را گسترش دادیم، صادراتمان را اضافه کردیم، وقتی دشمن ببیند که او از تحریم ضرر می‌کند و ما نفع می‌بریم، آن روز، روز پایان تحریم خواهد بود.

دشمن فکر می‌کرد در این تحریم همه دنیا و متحدانش در کنار او می‌ایستند، اما دیدیم تمام کشورها به استثناء چند کشور در کنار ملت ایران ایستادند؛ تمام مجامع بین‌المللی از سازمان ملل تا شورای امنیت تا آژانس و تا دادگاه‌های بین‌المللی، همه و همه، حق را به ملت ایران دادند.

مردم عزیز ایران بزرگ! ما آغازگر این شرایط نیستیم؛ ما ملت بزرگی هستیم که به عهد خود وفادار بودیم و پای عهد و پیمان‌مان ایستاده‌ایم. آنهایی که عهد شکنی کردند ماهیت خود را افشا کردند. آنها که دست به جنایت زدند، باید بدانند پایان این راه به نفع آنها نخواهد بود.

سال جدید، سال تصمیم‌گیری‌های نو است، سال انسجام بیشتر و تلاش بیشتر است. کشاورزان عزیز ما که برای ما در سال گذشته افتخار آفریدند و در بسیاری از محصولات، ما را خودکفا کردند؛ کارگران صنعت نفت و پالایشگاه‌ها که ما را در انرژی خودکفا کردند؛ همه تلاشگران در آب و برق و کشاورزی، راه و راه‌آهن، صنعت و معدن و در سایر قسمت‌ها که همه توان خود را به‌کار گرفتند؛ ما در برابر آنها تواضع می‌کنیم. و خواهش و خواست ما در سال نو، تلاش مضاعف است. تردید نکنید با تلاش مضاعف، ما به پیروزی می‌رسیم و ما از مشکلات عبور خواهیم کرد.

دولت برنامه‌های جدید خودش را در اوایل سال جدید اعلام خواهد کرد. هدف ما آن است که کالاهای اساسی به مقدار کافی در اختیار مردم باشد. هدف ما این است که حقوق‌بگیران ثابت، در رنج و فشار کمتری باشند. هدف ما این است که رانت و فساد در جامعه برچیده شود. هدف ما این است که مدیران ما نسبت به زیر دستان خودشان نظارت و مراقبت بیشتری داشته باشند. هدف ما این است که قوه مجریه، قوه قضائیه و قوه مقننه در کنار هم و در برابر آنهایی که می‌خواهند از فضای تحریم به نفع شخصی خودشان استفاده کنند و سود ببرند، در برابر آنها باید بایستیم؛ آنها یک اقلیت ناچیزی هستند.

من در سالی که گذشت به ۱۰ استان سفر کردم و در تمام ۱۰ سفر استانی‌ام، نشاط، هوشیاری و آگاهی مردم، افتتاح صدها پروژه در یک روز در هر استان، تقریباً ۴ ، ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان طرح افتتاح شد و بیش از این مقدار، تفاهم نامه‌ها و توافقنامه‌ها امضاء شد. عمل استان‌ها، مسئولین و مردم، به معنای تلاش و بی‌اثر کردن تحریم است، امضاء تفاهم نامه‌ها به معنای نشاط و امید به آینده است.

این راه را ادامه خواهیم داد. در سال آینده مردم را از لحاظ خدمات دولتی، در رفاه بیشتری قرار خواهیم داد و امیدوارم مردم بتوانند به بسیاری از خدمات از جمله خدمات بهداشتی و درمانی، از طریق موبایل هوشمندی که در دست دارند، برسند. سال جدید، سال تولید، تلاش و اشتغال برای جوانان عزیز ما است و در این راه همه توان و کوشش خودمان را به‌کار خواهیم برد. سال جدید، سال مهار تورم، متعادل کردن قیمت ارز و سال دوستی بیشتر با همه همسایگانمان است.

خوشحالم در ۱۲ سفری که در سال گذشته به خارج از کشور داشتم، اولین سفرهایم از همسایگان شروع شد: از ترکمنستان و آذربایجان، و آخرین سفرهایم نیز با همسایگان پایان یافت: روسیه و عراق. در هر جا وقتی نماینده ملت بزرگ ایران و خادم شما حضور می‌یافت، احترام را از سوی مردم و مسئولین می‌دید. این به معنای ناکامی تحریم‌گران است و این به معنای ناکامی آنهایی است که امروز می‌خواستند شکست ما را ببینند.

سال جدید، سالی است که ما مسیرمان را به سوی آرمان‌ها و اهداف بلندمان در کنار هم ادامه می‌دهیم. سال یاری همدیگر است و به جای اینکه مچ‌گیری کنیم، دست‌گیری کنیم. دست در دست هم دهیم و در برابر آنهایی که می‌خواهند ملت ما را بشکنند، عظمت و عزت ملت‌مان را بیش از پیش، به رخ آن‌ها بکشیم.

خدایا در این لحظات نورانی ایام ولادت امیرالمؤمنین(ع) و سال نو، همه روزهای میهن و ملت مان را نوروزی و همه فصول حیات و زندگی مان را بهاری فرما.

خدایا ذهن، فکر و زبان ما را از خشونت، ایجاد تفرقه و عیب‌جویی از دیگران به دور دار. خدایا زبان ما را از اهانت به دیگران، فکر ما را از بداندیشی و رفتار ما را از بداخلاقی نسبت به دیگران برهان.

خدایا این بنده کوچکت را مشمول عنایات خاصه خودت قرار ده، تا من و یاران و همکارانمان، بتوانیم خادم خوبی برای مردم عزیز باشیم؛ آراء مردم را به خوبی پاس داریم و منافع کشور و ملت‌مان را حراست کنیم و این نخواهد شد مگر با لطف و عنایت تو ای خدای بزرگ ما.

 یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَال

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

منصور شیشه فروش روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: سه فروند بالگرد و افزون بر 600 دستگاه وسیله نقلیه از جمله آمبولانس و سایر خودروهای امدادی در صورت بروز حادثه های احتمالی در تعطیلات نوروزی به مردم خدمات رسانی خواهند کرد.
وی این نیروها را شامل پایگاه های امداد و نجات جاده ای، مرکز فوریت های پزشکی، هلال احمر، نیروی انتظامی و راهداری برشمرد و افزود: نیروهای امدادی نسبت به تامین به هنگام آب، برق، گاز و سایر خدمات امدادی در جاده ها به مسافران اقدام می کنند تا مردم سفری امنی در تعطیلات نوروز داشته باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان راهدارخانه ها، مجتمع های خدماتی، پایگاه های امدادی جاده ای و شهری، ایستگاه های امنیت و سلامت در جاده ها و ورودی شهرها، نصب دوربین های نظارت تصویری و اطلاع رسانی آنلاین وضعیت آب و هوا، راه ها و جاده ها را از دیگر تمهیدات صورت گرفته برای نوروز امسال عنوان کرد.
60 باب بیمارستان، 71 داروخانه، 20 آزمایشگاه بخش خصوصی و 14 کلینک شبانه روزی و 145 پایگاه اورژانس و بخش های تخصصی درمانی استان نیز به مسافران و گردشگران نوروزی خدمت رسانی می کنند.
استان اصفهان با بیش از 22 هزار اثر تاریخی که یک هزار و 850 مورد آن ثبت ملی و هفت اثر آن به نام های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات 'وزوان'، 'مزدآباد' و 'مون' ثبت جهانی شده، در کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.

** طرح جامع آموزش همگانی در استان اصفهان اجرا می شود
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان در ادامه شعار سال آینده مدیریت بحران را پیشگیری از حادثه ها عنوان کرد و گفت: چشم انداز در این راستا اجرایی کردن طرح جامع آموزش همگانی برای سال آتی در استان اصفهان می باشد.
وی یادآور شد: افزون بر 2 میلیون نفر از قشرهای کارگری، دانش آموزی، دانشجویی، کسبه و ساکنان شهرها و روستاها امسال آموزش های لازم در زمینه مدیریت بحران را فرا گرفتند زیرا جامعه نیازمند شهروندان و ساکنان تاب آور و محیطی ایمن است.
شیشه فروش مدیریت درست مصرف آب، برق و گاز، پیشگیری از حادثه های رانندگی و پناه گرفتن درست در زمان زمین لرزه را از جمله آموزش های ارائه شده برشمرد.
وی تاکید کرد: باید در برابر بروز حادثه ها تاب آور شویم و استان تاب آور نیازمند انسان های آگاه، آماده و ایمن است که باید با بهبود مهارت ها و کاهش خطر پذیری در برابر حادثه ها با رویکرد آمادگی در برابر سیل، زمین لرزه، توفان حرکت کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان هدف از اجرای طرح جامع آموزش همگانی را آگاهی بخشی نسبت به مخاطرات، آموزش راهکارهای مناسب برای کاهش آسیب پذیری، بالا بردن فرهنگ عمومی و کیفیت ساخت و ساز و ترویج اصول پیشگیری در برابر حادثه ها عنوان کرد.
استان اصفهان یکی از نقاط آسیب پذیر کشور از نظر بلایای طبیعی مانند سیل، زمین لرزه، رانش زمین، ریزگردها، خشکسالی، فرونشست و بلایای غیر طبیعی مانند آلودگی هوا است.
از 40 نوع حادثه طبیعی غیر مترقبه شناخته شده در جهان، 31 حادثه در ایران روی می دهد.