fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 32 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

در سال ۹۷ سازمان خصوصی سازی بدون نگاه به جوانب موضوع، این کارخانه را به فردی که بعد‌ها مشخص شد ۴۰۰ میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرده و در بازار آزاد فروخته است، واگذار کرد.

در سفر آقای رئیسی به آذربایجان شرقی فساد چوبی لای چرخ تولید است

پنج شنبه, 09 آبان 1398 ساعت 13:25

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی، بلافاصله بعد از ورود به استان آذربایجان شرقی به همراه نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان شرقی طی بازدیدی از پیش اعلام نشده در کارخانه ماشین سازی تبریز حاضر شد و از نزدیک در جریان آخرین روند تولید این کارخانه قرار گرفت و ضمن­ گفتگوی­ رو در رو با کارگران این مجموعه و حضور در خط تولید در جریان آخرین روند اصلاحات کارخانه ماشین سازی تبریز پس از تعیین سرپرست جدید قرار گرفت.

همچنین آقاي رئيسي در پایان بازدید خود دقایقی در­ جمع کارگران صحبت کرد.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه اعتقاد و باورمان این است که فساد چوبی لای چرخ تولید است، گفت: اگر هرجا فساد وجود داشته باشد تولید کم رونق و یا تعطیل خواهد شد و هر جا که مبارزه با فساد صورت گرفت چرخ‌های تولید پر حرکت‌تر و پر رونق‌تر می‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: نباید موانع تولید در هیچ کجا وجود داشته باشد و در سال رونق تولید نه فقط در سخن بلکه در عمل کاری کرد که تمامی کارگاه‌ها و کارخانجات و این مجموعه که نگین درخشانی در منطقه آذربایجان است بتوانند هرچه بیشتر درخشش داشته باشند و تولید روز به روز افزایش پیدا کند.
وی از کارگران و متخصصان کارخانه ماشین سازی تبریز خواست که تلاش مضاعف داشته باشند و یادآور شد: مدیران و مسئولان و وزارتخانه‌هایی که در رفع موانع تولید نقش دارند باید مشکلاتی که امروز این کارخانه و کارخانه‌های مشابه با آن مواجه هستند، مرتفع سازند تا رفع موانع تولید موجب رونق هرچه بیشتر تولید شود.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: دستگاه قضایی انتظار دارد که کار به قدری دقیق، بدون اشکال و دور از هرگونه فساد و زد و بند انجام شود که کارگران، تولید کننده، مدیران و مردم عزیز که نظاره گر هستند ببینند که کار به نحو صحیح در حال انجام است و هر وقت اشکالی ایجاد می‌شود مثل آنچه در مورد ماشین سازی تبریز در زمینه نحوه واگذاری و دریافت وجوهی که در اینجا مصرف نشد و در بازار آزاد به دلیل تفاوت قیمت دلار به مبالغ دیگری تبدیل شد، اتفاق افتاد، پیگیری خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با شرح کوتاهی از وضعیت چندی پیش کارخانه ماشین سازی تبریز بیان داشت: کسی بدون اینکه آورده‌ای داشته باشد از طریق وام‌های کلان دولتی یک دفعه صاحب کارخانه‌ای می‌شود و بعد می‌گوید که رونق تولید را دنبال می‌کند و از سوی دیگر به جای افزایش تولید، توقف تولید و بیکاری کارگران را رقم بزند، ولی بحمداله با برخورد دستگاه قضایی و پیگیری مسئولان و مدیران، این مشکل حل شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکل کارخانه ماشین سازی تبریز روز به روز شاهد افزایش تولید باشیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره تلویحی به انعقاد بزرگترین قرارداد تاریخ کارخانه ماشین سازی با یک کشور خارجی بعد از مبارزه با فساد در این مجموعه، انعقاد قرارداد‌هایی بین کارخانه ماشین سازی تبریز و کشور‌های دیگر را بیانگر توانایی این مجموعه دانست و گفت: این مجموعه از نظر مکانیکی این توانایی را دارد که صد در صد تولید را از خودش داشته باشد، البته در زمینه اقدامات الکترونیکی ممکن است یک درصدی به استفاده از فناوری‌های دیگر نیاز داشته باشد، اما این که کار مکانیکی صد در صد مربوط به دستان توانای کارگران و متخصصان این منطقه و این کارخانه است، از افتخارات کارخانه ماشین سازی تبریز محسوب می‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: امیدواریم این کارخانه درخششی که قبل از این واگذاری‌ها داشت، با اقدامات و پیگیری‌هایی صورت گرفته بیش از پیش داشته باشد.
وی تاکید کرد: وزراتخانه‌هایی که مسئول هستند به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به گفته استاندار باید اقداماتی را نسبت به برخی از مشکلات انجام دهند، موضوعات مورد نظر را دنبال کنند.
­
 بازگشت رونق به ماشین‌سازی تبریز 
گروه ماشین سازی تبریز یکی از بزرگترین کارخانه‌های شهر تبریز و نخستين تولید کننده ماشین افزار در کشور است.
شرکت ماشین سازی تبریز با بیش از پنجاه سال سابقه تولید انواع ماشین‌های ابزار و ارائه مستمر خدمات پس از فروش در سطح کشور جزو کارخانجات قدیمی کشور محسوب می‌شود؛ اما این شرکت با سابقه، در سال‌های اخیر با مشکلات متعددی همراه بوده است.
این شرکت بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی چندبار توسط سازمان خصوصی واگذار شد و به دلیل اینکه عدم بررسی اهلیت خریدار توسط سازمان خصوصی سازی، پس از واگذاری با مشکلاتی مواجه شد.
­
 ماشین سازی تبریز قربانی واگذاری نادرست 
در آخرین مرحله در سال ۹۷ سازمان خصوصی سازی بدون نگاه به جوانب موضوع، این کارخانه را به فردی که بعد‌ها مشخص شد ۴۰۰ میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرده و در بازار آزاد فروخته است، واگذار کرد.
قربانعلی فرخزاد چند روز بعد از این واگذاری در نشست خبری از برنامه‌های خود برای احیای تولید سخن گفت، ولی در عمل چرخ تولید این کارخانه در زمان مدیریت وی از حرکت ایستاد و رسیدگی قاطع دستگاه قضا با فساد اقتصادی که از پارسال سرعت و شتاب بیشتری پیدا کرد، از سوءاستفاده مالک جدید ماشین سازی تبریز از بیت المال پرده برداشت و با ورود قوه قضاییه، ماشین سازی مجددا به صاحب آن قبل از خصوصی سازی؛ یعنی صندوق بازنشستگی فولاد برگشت.
دستگاه قضا در کنار برنامه ریزی برای رونق تولید در این کارخانه، به اتهامات قربانعلی فرخزاد نیز رسیدگی کرد و سوم اردیبهشت سال جاری غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه از محکومیت وی به جرم مشارکت در اخلال نظام ارزی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه‌ای به ۲۰ سال حبس، پرداخت جزای نقدی و ضبط ارز‌های مکشوفه خبر داد.
­
 نفس تازه ماشین سازی با ورود دستگاه قضا 
مطابق جدیدترین گزارش سخنگوی قوه قضاییه در دهمین نشست خبری، در این پرونده تنها یک اقدام دستگاه قضا بازگشت ماشین سازی تبریز به دولت بود. ارزش واگذاری و قیمت کارشناسی که آن‌ها برآورد کردند ۶۸۸ میلیارد تومان بوده است که با پیگیری صورت گرفته این واگذاری ابطال شد و به بیت المال اعاده شد.
­
 احیای ظرفیت مغفول تولید و صادرات در کارخانه ماشین سازی تبریز 
اکنون ثمره حذف ویژه خواران از مدیریت گروه ماشین سازی تبریز از سوی دستگاه قضا انعقاد بزرگترین قرارداد تاریخ برای شرکتی است که تا دیروز نفس هایش به شماره افتاده بود و ۳۰ میلیون دلار صادرات به برکت مبارزه با فساد مدیریتی به همراه دارد.
بر اساس این قرارداد طی ۶ سال شرکت ماشین سازی تبریز ماشین‌های ابزار CNC به طرف سوری تحویل می‌دهد.
دیدار رئیسی با صنعتگران و نمایندگان اتحادیه‌های کارگری آذربایجان شرقی
نباید اجازه دهیم واردات تولید را تهدید کند
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در این دیدار گفت: خداوند عزاداری‌های همه مردم به ویژه آزاده‌های عزیز که همیشه عشقشان نسبت به اهل بیت زبانزد خاص و عام بوده را مورد قبول قرار دهد. جلسه خوبی بود و برای بنده در محضر نماینده محترم مقام معظم رهبری و امام جمعه محترم تبریز، استاندار تبریز و مسئولین محترم، وزیر محترم دادگستری، معاون محترم حقوقی شنیدن سخنان و دیدگاه‌های دوستان مغتنم بود.
وی افزود: حتما تعدادی از آقایان و بانوان نکاتی داشتند که فرصت طرح آن‌ها نشد؛ مرقوم بفرمایند حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت. نکات و دغدغه‌های که مطرح کردید قابل توجه و قابل بررسی است؛ لکن من نسبت به چند نکته تاکید می‌کنم که در دیدگاه‌های عزیزان نیز بود.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: نکته اول مسئله اجرای قانون است. با هیچ پوششی نباید اجازه داد که واردات بی رویه تولید را تهدید کند؛ قاچاق کالا تولید را تهدید می‌کند؛ این مواردی که به عنوان موانع تولید می‌باشد، باید دستگاه‌های مختلف با حساسیت دنبال کنند تا حقیقتا تولید رونق پیدا کند که نکته مهم و قابل توجهی است. مسائلی که تولیدکنندگان و صنعتگران دارند مانند موضوع مالیات که به آن اشاره شد، جای بازنگری از سوی قانونگذار و دستگاه‌های مختلف دارد که به نظرم در رابطه با بحث بیمه، مالیات و حقوق دیگر نکات مطرح شده قابل توجه است که به کارشناسی نیازمند است. ان‌شاءالله استاندار کارگروهی را تعیین می‌کنند تا نکات مورد توجه قرار گیرد و دیدگاه‌های صنعتگران به دستگاه‌های تصمیم ساز و تصمیم گیر منتقل شود. نکته دیگر نسبت به دادگاه هاست که بحث دادگاه‌های تخصصی اقتصادی بود. ما در مرکز، مجتمع تخصصی رسیدگی به مفاسد اقتصادی را ایجاد کردیم و در استان‌ها به اقتضای پرونده ها، باید شعب تخصصی وجود داشته باشد و قضات از کارشناسان اقتصادی در هر موضوعی بهره ببرند. کارشناسان اقتصادی امینی داریم که می‌توانند مشاوران خوبی در کنار روسای دادگاه و قضات باشند. در حوزه‌های مختلف کارشناسانی داریم که می‌توانند بسیار موثر باشند. به قضات تاکید کردیم که از کارشناسان امین و متخصص اقتصادی در حوزه‌های مختلف استفاده کنند. مشورت و رسیدن قاضی به حقیقت بسیار می‌تواند در این جهت کمک کند. آن هم مشورت و کار مستشاری متخصصین اقتصادی که بسیار اهمیت دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در ارتباط با مسئله مواجه شدن با بعضی از موانع که کار را سخت کرده است، گفت: به سازمان بازرسی کل کشور توصیه کردیم بخشی را به عنوان حمایت از تولیدکنندگان فعال کنند که اگر تولیدکننده، صنعتگر و کارآفرینی با مشکل مواجه شد بتواند در ابتدا به اداره و سازمان مربوطه مراجعه کند و اگر به هر دلیلی کار انجام نشد، از طریق دستگاه‌های نظارتی مشکل خود را پیگیری کند.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما در دستگاه قضایی آن است که با همه ظرفیتمان در جهت رونق تولید تلاش کنیم، به هیچ عنوان اجازه داده نخواهد شد هیچ کارخانه و کارگاهی تعطیل شود. آماری که در مورد این استان وجود دارد بیانگر این است که با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ مورد از کارخانجاتی که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تصریح کرد: همچنین با اقدامات قضایی قضات و دادستان‌ها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مراکز تولیدی جلوگیری و یا تلاش شده است مشکلات حل شود.
کارخانه ماشین سازی تبریز مهمترین جلوه‌ صنعت در منطقه
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: امروز از کارخانه ماشین سازی تبریز که شاید از مهمترین جلوه‌های صنعت در منطقه است بازدید کردیم. این کارخانه با یک خصوصی سازی غلط و نادرست به فردی که اهلیت قانونی، مدیریت و آورده‌ای برای این کار نداشت، واگذار شده و با مشکل مواجه شده بود. این فرد ۳۰۰ میلیون، دلار ارز می‌گیرد و با تفاوت نرخی که وجود دارد در بازار آزاد میفروشد و کارخانه را با مشکل مواجه می‌کند و منجر به تعطیلی کارخانه، کاهش تولید، بیکار شدن کارگران و تعویق حقوق آن‌ها می‎شود. دستگاه قضایی در این زمینه ورود پیگیری و برخورد کرد و در حال حاضر کارخانه رونق پیدا کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اضافه کرد: در بازدیدی که امروز به عمل آمد، از سوی استاندار نسبت به موضوع پرداخت حقوق از کارگران سوال شد و آن‌ها پاسخ دادند که حقوق معوقه آن‌ها پرداخت شده است؛ لذا این کارخانه ظریفت عظیمی است که ان‌شاءالله به طور کامل احیا شود و در این صورت این مجموعه می‌تواند به عنوان نگینی در اینجا بدرخشد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: در رابطه با مراکز صنعتی که تولید، اشتغال، نوآوری و خلاقیت را در این کشور رونق می‌دهند، تلاش کنیم و همگی مساعدت کنیم این کار بیش از همیشه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در این جلسه به موضوع چند نرخی یا دو نرخی بودن ارز اشاره شد که مشکلاتی را ایجاد کرده است. بنده قبول دارم برخی از پرونده‌های ما در دادگستری بدلیل چند نرخی بودن ارز است یعنی اگر نرخ ارز تک نرخی بود ما شاهد تولید این پرونده‌ها نبودیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید سیاست‌ها همانگونه که به سمت ثبات و آرامش اقتصادی پیش می‌رود با کمک همه صنعتگران، مسئولان و کارگزاران به نحوی پیش برود که ان‌شاءالله به تک نرخی شدن نرخ ارز بیانجامد.
استقلال در تولید گندم با تلاش کشاورزان
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اضافه کرد: موضوع خرید تضمینی گندم در این جلسه مورد اشاره قرار گرفت که نکته مهمی است. با تلاش کشاورزان استقلال در تولید گندم اعلام شد که اعلام درستی بود، اما با سیاست گذاری‌هایی باید خرید تضمینی را به نحوی پیگیری کرد که استقلال ما در حوزه گندم، امنیت غذایی و خودکفایی تهدید نشود.
وی اضافه کرد: این موضوع نکته مهمی است و باید پیگیری شود. بنده نیز از سازمان بازرسی می‌خواهم این مسئله را در سراسر کشور پیگیری کند و گزارش قطعی در رابطه با تهدیداتی که نسبت به نرخ خرید تضمینی وجود دارد ارائه دهند. خوشبختانه وزیر دادگستری نیز در جلسه حضور دارند و حتما موضوعاتی که در رابطه با وزارتخانه به عنوان دغدغه عزیزان فعال در حوزه اقتصادی تبریز مطرح شد را در جلسه هیئت دولت بیان می‌کنند.
حقوق عامه نباید با توسعه یافتگی ضایع شود
رئیس قوه قضاییه گفت: اگر وزارت راه، نیرو یا هر مجموعه دیگر اجرایی به زمینی برای توسعه نیازمند است، حتما باید حقوق افرادی که صاحب زمین هستند پرداخت شود؛ به طوری که یا زمین خریداری و یا در جایی دیگر زمین داده شود و اینگونه نباشد که تولید کننده و کشاورز زمینش به خاطر توسعه از دست برود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: توسعه در راه و ساختمان و نیرو ضرورت دارد و لازم است؛ اما حقوق عامه به هیچ عنوان نباید با توسعه یافتگی ضایع شود.
وی افزود: اینکه ما به لحاظ جایگاه قدرتمان در دستگاه قدرتمند، وزارتخانه و یا دستگاه قضایی حق مردم را ضایع کنیم، به هیچ عنوان چنین اجازه‌ای داده نمی‌شود.
خواندن 658 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.