fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 98 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم
تشکلهای مذهبی وآئین یادبود

تشکلهای مذهبی وآئین یادبود (49)

مهندس محمد سلطان پس از سالها خدمت در دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران و بستری شدن در بیمارستان شهید مدرس تهران بر اثر ابتلا به کرونا به لقاءالله پیوست.

مرحوم محمد سلطان ۲۳ شهریور ماه ۱۳۲۳ در کاشان دیده به جهان گشود و پس از پایان تحصیلات دبیرستان در کاشان و تهران به سال ۱۳۴۱ در آزمون ورودی نیروی دریایی رتبه اول را کسب کرد و با بورسیه این نیرو به انگلستان اعزام شد و در آن کشور به تحصیل در رشته مهندسی برق و مخابرات پرداخت و به ایران بازگشت.

امیر دریادار بازنشسته محمد سلطان همچنین دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی ایران (دانشگاه امام صادق علیه‌السلام فعلی) بود.

مهندس سلطان از اولین گروه افسران نیروی دریایی است که به نهضت امام خمینی (ره) پیوست و به دنبال فعالیت های مخفی علیه رژیم گذشته اولین اطلاعیه پیوستن نیروی دریایی به انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ با امضای ناخدا سوم محمد سلطان از رادیو صدای انقلاب اسلامی پخش شد.

شادروان مهندس محمد سلطان در سمت هایی مانند معاونت خودکفایی فرماندهی نیروی دریایی رییس واحد دریایی سازمان صنایع دفاع (ساعد) و مشاور دریایی وزیر دفاع جمهوری اسلامی به انجام وظیفه پرداخت و در سال ۱۳۷۱ با درجه امیری از نیروی دریایی باز نشسته شد.

پیکر مرحوم محمد سلطان پس از تشییع در چهار راه جواد الائمه (ع) کاشان در مقبره جد بزرگوارش علامه ملاحبیب الله شریف به خاک سپرده شد .

 
نماینده ولی فقیه در کاشان: فرهنگ‌سازی شایسته‌ای در حوزه آتش‌نشانی صورت نگرفته است‌

گروه استان‌ها- نماینده ولی فقیه در کاشان ضمن انتقاد از عدم توجه به فرهنگ‌سازی حوزه آتش‌نشانی گفت: فرهنگ‌سازی شایسته‌ای در حوزه آتش‌نشانی صورت نگرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، آیت‌الله عباسعلی سلیمانی بعد از ظهر امروز در مراسم تجلیل از آتش نشانان کاشانی ضمن گرامیداشت این روز اظهار داشت: دولت برای تامین امکانات آتش نشانی در حد توان تلاش می‌کند اما آنچه که بیش از پیش اهمیت دارد نهادینه‌سازی فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی در میان جامعه است.

وی ضمن اشاره به ایثار و از خودگذشتگی نوجوان فداکار علی لندی برای نجات هموطنان افزود: هرچه زمان می‌گذرد بافت‌ها و زندگی اجتماعی تنیده‌تر و خطرات زندگی اجتماعی و بافت‌ها بیشتر می‌شود و آیا فرهنگ عمومی نیز به موازات نیاز رشد می‌کند یا نه؟

نماینده ولی فقیه در کاشان ضمن اشاره به اهمیت ارتقاء فرهنگ در جامعه امروزی ابراز داشت: امروز بنا است از شهر متمدن و برجسته سخن بگوئیم که در همه عرصه‌ها حرف برای گفتن دارد و حد نصاب خود را در انقلاب به جای آورده است اما عموم مردم از فرهنگ آتش‌نشانی به خوبی آشنایی ندارند.

مراسم ترحیم آیت‌الله حسن‌زاده آملی در کاشان از سوی آیت‌الله عباسعلی سلیمانی نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان در مسجد صفاری این شهر با حضور مردم دارالمومنین کاشان برگزار شد.

آیت‌الله عباسعلی سلیمانی ضمن اشاره به ویژگی‌های بارز این عالم ربانی اظهار داشت: بی‌تردید، فقدان این شخصیت ممتاز و چهره نادر و متبحر در علوم مختلف، نظیر تفسیر، فقه و اصول، کلام و فلسفه و عرفان، ریاضیات و نجوم برای تمام بهره‌مندان از منبع پرفیض این دردانه روزگار، جبران‌ناپذیر است.

 

وی افزود: مواضع انقلابی و خلقیات والای انسانی این عالم پارسا برای سالکان، الهام بخش بوده و آثار ارزشمند این گنجینه نادر بزرگانی همچون علامه شعرانی و علامه طباطبایی قدس الله نفسهما سیراب‌ کننده جان‌های جویای حقیقت است.

نماینده ولی‌فقیه در کاشان ضمن عرض تسلیت به مناسبت ارتحال این عالم ربانی ابراز داشت: ارتحال این عالم ربانی در ایام اربعین حسینی نشان از جایگاه والای آیت‌الله حسن زاده آملی است و آثار این عالم بزرگوار بی شک موجب بهره‌مندی نسل‌های آینده می‌شود.

       به مناسبت ایام حزن واندوه فاطمیه مراسم ویژه عزاداری در بیت خادم الحسین ع حاج عباس دیمکار برگزار شد .

     در این مراسم که سابقه چندین ساله دارد پس از قرائت زیارت پر فیض عاشورا استاد واجدی در سخنانی ضمن گرامیداشت ایام شهادت زهرای اطهر س در خصوص نقش زن در ساختار اجتماعی جامعه مطالبی بیان داشت .

   آنگاه مداح اهلبیت س شیرخدائی درفضائی آکنده از معنویت به سینه زنی ونوحه خوانی پرداخت .

مراسم عزاداری امسال که با شیوع ویروس منحوس کرونا توام بود علیرغم رعایت پروتکلهای بهداشتی بااستقبال خوب مردم مواجه بود .

ایت الله عباسعلی سلیمانی، پیش از ظهر امروز در بازدید از بنیاد شهید امور ایثارگران کاشان با تاکید بر برگزاری جلسات مسئولین با خانواده های شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان به منظور بررسی و رسیدگی به مشکلات آنها، گفت:

         به دلیل اینکه به خاطر شرایط کرونایی امکان گردهمایی همه خانواده شهدا ، ایثارگران و جانبازان کاشان امکان پذیر نیست، تعدادی به نمایندگی از آنان، مشکلات را در یک نشست ویژه با مسئولان در میان بگذارند.

نماینده ولی فقیه در کاشان تصریح کرد: نباید خدمت به خانواده های معظم شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان مورد غفلت مسئولان قرار گیرد

عضو خبرگان رهبری، حضور بیشترین شهید مدافع حرم استان اصفهان در گلزار شهدای دارالسلام کاشان را نیازمند ثبت ملی دانست و ابراز داشت: ثبت ملی گلزار شهدای دارالسلام کاشان نیازمند تصویب در شورای فرهنگ عمومی است.

گفتنی است، آیت الله سلیمانی در بازدید دو ساعته از بخش های مختلف بنیاد شهید و امورایثارگران کاشان، به درد دل تعدادی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران گوش داد.

       یادواره69 شهید محدوده مسجد وپایگاه بسیج امام هادی ع وشهدای مدافع امنیت ایران اسلامی در محوطه باز چایخانه عاشقان امام حسین ع خیابان طالقانی کاشان با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد .

این مراسم که ازساعت 19 الی 21 دهم مهرماه وبا حضورجمعی از مسئولان وعلاقمندان مخصوصا جوانان برگزار شد پس از قرائت پرفیض عاشورا ومداحی واجرای گروه سرود حجاب توسط جمعی اردختران نوجوان حجت الاسلام سیدروح الله موسوی با ارج نهادن از مقام والای شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی پنج گام موثردر رسیدن به مقام والای شهیدان را از نشانه های ولایی بودن دانست وگفت: زیباترین ارزش شهید در اینست که ارتباطش رابا حضرات ائمه معصومین س بیشتر کند وبقول سردار شهید قاسم سلیمانی بهترین شهید , شهید بودن است .

شفقنا – درکنار توصیه های بهداشتی و پزشکی جهت مقابله با بیماری های مختلف که باید جدی گرفته شوند، در این شرایط توجه به دعاها ومناجات با خداوند ضرورت داشته و دارد.

صحیفه سجادیه به «زبور آل محمد(ص)» معروف بوده و شامل زمزمه‌های عارفانه و نیایش‌های امام چهارم شیعیان، حضرت زین‌العابدین(ع) با خداوند یکتا است.

در ادامه دعای پانزدهم صحیفه سجادیه که خواندن آن هنگام بیماری توصیه شده، می آید:

۱. اللَّهُمَّ لَک الْحَمْدُ عَلَی مَا لَمْ أَزَلْ أَتَصَرَّفُ فِیهِ مِنْ سَلَامَهِ بَدَنِی، وَ لَک الْحَمْدُ عَلَی مَا أَحْدَثْتَ بی‌مِنْ عِلَّهٍ فِی جَسَدِی
۲. فَمَا أَدْرِی، یا إِلَهِی،‌ای الْحَالَینِ أَحَقُّ بِالشُّکرِ لَک، وَ‌ای الْوَقْتَینِ أَوْلَی بِالْحَمْدِ لَک
۳. أَ وَقْتُ الصِّحَّهِ الَّتِی هَنَّأْتَنِی فِیهَا طَیبَاتِ رِزْقِک، وَ نَشَّطْتَنِی بِهَا لِابْتِغَاءِ مَرْضَاتِک وَ فَضْلِک، وَ قَوَّیتَنِی مَعَهَا عَلَی مَا وَفَّقْتَنِی لَهُ مِنْ طَاعَتِک
۴. أَمْ وَقْتُ الْعِلَّهِ الَّتِی مَحَّصْتَنِی بِهَا، وَ النِّعَمِ الَّتِی أَتْحَفْتَنِی بِهَا، تَخْفِیفاً لِمَا ثَقُلَ بِهِ عَلَی ظَهْرِی مِنَ الْخَطِیئَاتِ، وَ تَطْهِیراً لِمَا انْغَمَسْتُ فِیهِ مِنَ السَّیئَاتِ، وَ تَنْبِیهاً لِتَنَاوُلِ التَّوْبَهِ، وَ تَذْکیراً لِمَحْوِ الْحَوْبَهِ بِقَدِیمِ النِّعْمَهِ
۵. وَ فِی خِلَالِ ذَلِک مَا کتَبَ لِی الْکاتِبَانِ مِنْ زَکی الْأَعْمَالِ، مَا لَا قَلْبٌ فَکرَ فِیهِ، وَ لَا لِسَانٌ نَطَقَ بِهِ، وَ لَا جَارِحَهٌ تَکلَّفَتْهُ، بَلْ إِفْضَالًا مِنْک عَلَی، وَ إِحْسَاناً مِنْ صَنِیعِک إِلَی.
۶. اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ حَبِّبْ إِلَی مَا رَضِیتَ لِی، وَ یسِّرْ لِی مَا أَحْلَلْتَ بِی، وَ طَهِّرْنِی مِنْ دَنَسِ مَا أَسْلَفْتُ، وَ امْحُ عَنِّی شَرَّ مَا قَدَّمْتُ، وَ أَوْجِدْنِی حَلَاوَهَ الْعَافِیهِ، وَ أَذِقْنِی بَرْدَ السَّلَامَهِ، وَ اجْعَلْ مَخْرَجِی عَنْ عِلَّتِی إِلَی عَفْوِک، وَ مُتَحَوَّلِی عَنْ صَرْعَتِی إِلَی تَجَاوُزِک، وَ خَلَاصِی مِنْ کرْبِی إِلَی رَوْحِک، وَ سَلَامَتِی مِنْ هَذِهِ الشِّدَّهِ إِلَی فَرَجِک
۷. إِنَّک الْمُتَفَضِّلُ بِالْإِحْسَانِ، الْمُتَطَوِّلُ بِالامْتِنَانِ، الْوَهَّابُ الْکرِیمُ، «ذُو الْجَلالِ وَ الْإِکرامِ».

ترجمه دعای پانزدهم صحیفه سجادیه:

۱. بارخدایا، تو را سپاس بر نعمت تندرستی بدن که همواره و پیوسته از آن برخوردار بودم و سپاس تو را بر آن بیماری که در جسمم پدید آورده‌ای.
۲. ای خدای من نمی‌دانم که کدام‌یک از این دو حال برای شکر به درگاهت سزاوارتر است و کدام‌یک از این دو وقت حمد تو را شایسته‌تر؟
۳. آیا زمان سلامت که روزی‌های پاکیزه‌ات را بر من گوارا ساخته‌ای و به سبب آن برای به دست آوردن رضایت و نعمت‌هایت به من نشاط بخشیده‌ای، و به سبب آن تندرستی به من نیرو داده تا به طاعتت توفیق یابم
۴. یا به هنگام بیماری که مرا به آن پاک می‌سازی، و نعمت‌هایی که به من تحفه داده‌ای، تا گناهانی را که از آن گرانبار شده‌ام تخفیف دهی و مرا از سیئاتی که در آن فرو رفته‌ام پاک نمایی و آگاهی‌ام دهی که پلیدی گناه را به توبه از دل بشویم، و با یادآوری نعمت قدیم، گناه بزرگم را از پرونده‌ام محو نمایم
۵. و در خلال این بیماری از جمله تحفه‌ها که به من عنایت می‌کنی این است که فرشتگان به حساب من اعمال پاکیزه‌ای نوشته‌اند که فکر آن به خاطری نگذشته و بر زبانی نرفته و هیچ‌یک از اعضا در انجامش رنجی نبرده، بلکه این همه از باب تفضل و احسان تو بر من نوشته شده.
۶. بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و آنچه را برایم پسندیده‌ای در نظرم محبوب ساز و تحمل آنچه را بر من وارد نموده‌ای آسان ساز و مرا از آلودگی اعمال گذشته پاک کن و شرّ اعمال گذشته‌ام را از من بزدای و از لذّت عافیت کامیابم فرما، و گوارایی تندرستی را به من بچشان و لطفی کن که از بستر این مرض به سوی عفو و بخشایش تو راه خلاص یابم، و از این زمین‌گیری به گذشت تو انتقال یافته و از این اندوه و گرفتاری به راحت تو خلاص یابم، و از این دشواری به فَرَج و گشایش تو سلامت یابم
۷. که همانا تو بی‌استحقاقِ ما احسان روا می‌داری و نعمت بی‌دریغ نثار می‌کنی، و بخشنده‌ای کریمی که عطایت را پایانی نیست، و دارای جلال و اکرامی.

علی رضا دقیق: مرحوم آیت اللّه حاج شیخ جعفر صبوری به سال ١٢٩٠ هجری شمسی در قم دیده به جهان گشود. وی پس از طی مراحل مقدماتی تحصیلی ،نزد بزرگٲنی چون آیات عظام حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی ( مؤسّس حوزه علمیّه قم) ،سید محمدتقی خوانساری، سید صدرالدّین صدر و سیدمحمدحسین بروجردی تلمذ نمود. ایشان در سال ١٣٢٢ به دعوت مرحوم آیت اللّه خالصی زاده و به حکم مرحوم آیت اللّه العظمی بروجردی جهت سرپرستی حوزه علمیّه کاشان به این شهر آمدند و با ایجاد پایگاهی علمی و سیاسی در مسجد باباولی کاشان و احیای مدرسه علمیّه سلطانی خدمتی بزرگ در راستای تربیت ده‌ها مجتهد و عالم انجام دادند.

شهید مرتضی مطهرّی ، امام موسی صدر،آیات : اخوان مرعشی (سید کاظم و سید مهدی) ، روحانی ( سید صادق و سید مهدی و محمدعلی ) ،علی محدث زاده (فرزند شیخ عباس قمی)، احمد آذری قمی، و … از جمله شاگردان درس قم ایشان بوده اند.

و از پرورش یافتگان مکتب کاشان نیز می توان به آیات : راستی کاشانی ، امامی کاشانی ، مسعودی علوی ، خراسانی ، صرّاف زاده ،علم الهدی ،حلیمی کاشانی  ،مناقب ، اسلامی تبار ، شیخ عبداللّه موحّدی، شیخ مرتضی قاسمی و… اشاره کرد.

خدمات علمی ، سیاسی و اجتماعی:
– احیای حوزه علمیّه ی مدرسه ی سلطانی و پرورش صدها مجتهد و طلبه علم
– تاسیس اوّلین حوزه علمیّه کاشان (در سده ی اخیر) در مسجد باباولی
– احیای موقوفات از جمله مساجد، آب انبارها و مدارس علمیّه
– رهبری حرکت مردم کاشان در انقلاب اسلامی و ارتباط مستمر با بنیانگذار کبیر انقلاب
– حاکم شرعی در دادگاه انقلاب کاشان به حکم مستقیم حضرت امام خمینی (ره)
– تالیف چندین کتاب و رساله از جمله : سلک الدّرر (احادیث شیعی به صورت شعر عربی)،اخلاق جعفری، خبرهای غیبی در قرآن، طرائف الجعفریه و…
– بیش از نیم قرن اقامه ی جماعت و ارشاد مردم
– تاسیس کتابخانه ی جعفری در سال ١٣۴۴
– تاسیس کتابخانه معظّم له در سال ١٣٧۵
– توجه و کمک به امر ورزش جوانان
– رسیدگی به امور فقرا و مساکین
– تاسیس صندوق تعاون
– تاسیس بنیاد ازدواج
ایشان پس ازعمری پر ثمر،سرانجام در ٩٢ سالگی و در عرفه ی سال ١۴٢۴ هجری قمری
( بهمن ١٣٨٢) روی در نقاب خاک نهاد و در جوار علّامه ملّامحسن فیض کاشانی به خاک سپرده شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام محمدحسین صابری اراکی یکشنبه شب در مراسم شهادت حضرت فاطمه (س) هیات شهدای درب یلان کاشان، گفت: مسؤولان باید برای فقرزدایی از جامعه تلاش کنند.

وی با تأکید بر فقرزدایی و ریشه کنی فقر از جامعه اسلامی، افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مستضعفان برای فقرزدایی خدمات خوبی برای قشر مستضعف و ضعیف جامعه انجام داده اند.

حجت الاسلام صابری اراکی گفت: امروز سونامی فقر بسیاری از خانواده‌ها را تهدید می‌کند و مسؤولان از آن اطلاعی ندارند.

به گفته وی مسکن مهر اقدام پسندیده‌ای بود که بسیاری از جوانان و مردم کشور را با ۱۵ میلیون تومان صاحب خانه کرد و تحولی شگرف را در بخش مسکن و اشتغال و درآمد جامعه ایجاد کرد.

عضو جامعه مبلغان کشور در ادامه با اشاره به اینکه کاندیدا‌های مجلس از هزینه های گزاف تبلیغاتی خودداری کنند، گفت: میزان هزینه تبلیغات کاندیداها در مجلس به تصویب رسیده و تبلیغات بیشتر از آنچه قانون تعیین کرده است پیگرد قانونی دارد.

وی با بیان اینکه ورود پول‌های کثیف به تبلیغات انتخابات نمی‌تواند نماینده سالم به مجلس بفرستد، اظهار داشت: هر نوع کمک مالی به کاندیدا‌های مجلس به معنی خرید رای و خلاف قانون انتخابات است.

حجت الاسلام صابری اراکی با بیان اینکه مجلس انقلابی و ولایی و کاربردی نیازمند نمایندگانی با تجربه است، گفت: از جوانان باید در پارک‌های فن آوری و شرکت‌های علوم استفاده شود تا به تجربه کافی برسند، تا از آن‌ها در مدیریت‌های کلان کشور استفاده شود.

عضو جامعه نخبگان تبلیغ کشور همچنین جامعه را نیازمند ولایت و رهبری دانست و اظهار داشت: رهبر ایران شجاع‌ترین رهبر دنیا است که بعد از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و موشک باران پایگاه‌های آمریکا از این پاسخ تنها به عنوان یک سیلی جمهوری اسلامی ایران به آمریکا نام می‌برد.

وی افزود: تاریخ باید برای نسل جوان امروز بازگو شود تا نسل جوان بدانند نعمت ولایت فقیه و رهبری چه نعمت بزرگی است و اگر برخی کشور‌های مسلمان سال‌ها در حال جنگ هستند به دلیل نداشتن رهبری است./۱۳۰۷/پ310/ب1

سردار حاج حسین کاجی درمراسم یادواره 160 شهید پایگاه شهید رجائی کاشان اهمیت وحدت در جامعه دینی وانقلابی را یاد آوری شد وگفت: آن چیزی  که امروز جامعه ما ازائمه جمعه وجماعات تا مسئولان دولتی ودیگر نهادها را تحت تاثیر قرار داده اینست که حاج قاسم با خلوص نیتش با خداومردم قلبها را بهم نزدیک وهمه را داغدار خود کرد .
وی افزود: از دیدگاه او خودی وغیر خودی,این جناح وان جناح جایگاهی نداشت وحاج قاسم فراتر از همه بود واودلی دریایی داشت وما باید این دیدگاه را ازخود وخانواده وصله ارحاممان شروع کنیم چون حاج قاسم با هیچکس قهر نبودکینه ودشمنی با هیچ کسی نداشت واو همه را از خود می دانست مگر با دشمنان اسلام وما امروز هیچ راهی نداریم واگر میخواهیم پرچم این انقلاب به دست امام زمان عج برسد باید این روش را ادامه دهیم  .
سردار کاجی درپایان ازسردار سلیمانی به عنوان اسطوره جبهه مقاومت یاد کرد وافزود این خصوصیت را جز باتوکل به خدا وتوسل به اهلبیت س ومثبت دیدن خدا وشهیدان در زندگیمان نمیتوان بدست آورد وحاج قاسم معتقد بوداگر می خواهید به تمام خواسته هایتان برسید باید دامن حضرت زهراس رابگیرید وازاو استمدادکنید بدین لحاظ درایام شهادت این بانوی بزرگوار مراسم سوگواری در منزل ایشان در کرمان به مدت 5 شب برگزار می شود .
این مراسم که با اجرای چند برنامه فرهنگی وپخش چندین کلیپ تصویری از سردار مقاومت حاج قاسم سلیمانی توام بود, مداح اهلبیت س کربلائی جواد حیدر درسوک شهادت صدیقه طاهره فاطمه زهراس به نوحه خوانی وسینه زنی پرداخت .
یادواره 160 تن ازشهدای گرانقدرپایگاه بسیج شهید رجائی وهئیت فاطمیه کاشان همراه با گرامیداشت شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور گسترده قشرهای مختلف مردم به ویژه ایثارگران دوران دفاع مقدس در مسجد فاطمیه این شهر باشکوه فراوان برگزار شد .